Muntatge amb Francesc Mauri i uns cotxes al mig d'una nevada
EL TEMPS

Francesc Mauri ja avisa: la zona de Catalunya on nevarà amb ganes aquests dies

Francesc Mauri adverteix que arriba un important canvi de temps dels pròxims dies, en què la neu i el fred seran els protagonistes en algunes zones


Francesc Mauri sempre està atent als canvis de temps i ha tornat a avisar del que ens espera en els pròxims dies. I és que hi haurà canvis notables en la meteorologia, i Francesc Mauri ja no té cap dubte. El temps primaveral dels últims dies s'acomiadarà, i deixarà pas a un temps plenament d'hivern.

Segons Mauri, el fred, el vent i les nevades a algunes zones del Pirineu seran la dinàmica habitual el que queda de setmana. A una previsió de tres o quatre dies vista, el meteoròleg de TV3 desgrana el mapa en una sèrie de termes.

  • Fred notable.
  • Vent amb intermitències.
  • Nevades al Pirineu Occidental i, una mica menys, a l'oriental.
  • Pluges al nord-est.

En definitiva, pel que fa a nevades, la zona més afavorida sembla que serà el Pirineu Occidental, on les acumulacions seran especialment destacades. Pel que fa al Pirineu Oriental, encara que les acumulacions seran més moderades, també s'esperen nevades.

Francesc Mauri també posa la vista en la setmana del 26

Però la previsió de Francesc Mauri no es queda aquí i anuncia que la setmana que ve no vindrà gaire més tranquil·la. De fet, també seran uns dies de moviments de temperatures i fenòmens meteorològics. Francesc Mauri confirma així que encara som a l'hivern i que el temps que s'espera és el que toca.

Malgrat tot, les pluges són les que més falta fan en un context agut de sequera. En aquest sentit, Francesc Mauri fa setmanes que avisa que és molt necessari que plogui. I que, sobretot, la ciutadania sigui conscient que aquest és un problema comú.

Francesc Mauri posa la seva esperança a la tardor

Per això, fa pocs dies Francesc Mauri va avisar que no s'esperen grans canvis a curt termini per a la primavera ni l'estiu. Serà a partir de la tardor quan els nivells d'aigua podrien començar a pujar.

Fins aleshores, Francesc Mauri va insistir que la població ha de saber que gastar la menys aigua possible és responsabilitat de tots. Divendres passat ja va ploure a diferents punts del país.

Però tot just va ser un oasi enmig d'uns embassaments que semblen el desert. Tot i això, Francesc Mauri ha incidit en la urgència que els nivells es quedin com fins ara. Si baixés encara més, el problema seria de grans consideracions.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: