Imatge de fons d'un cotxe circulant per una carretera amb molta aigua i una altra imatge de diversos cotxes amb els llums posats i circulant també per carreteres amb aigua
EL TEMPS

Les 9 comunitats en què plourà amb ganes aquesta setmana: fins a 100 litres

Les pluges entraran pel nord a partir de dijous, deixant uns majors acumulats a Galícia i el Cantàbric


Les pluges irrompen amb força a partir d'aquest dijous. Serà amb l'arribada del primer front atlàntic de la setmana, que deixarà fins a 100 litres en punts com el nord-oest. Les precipitacions també es deixaran notar a altres zones del país, afectant sobretot nou comunitats.

De moment, en aquesta arrencada de setmana es preveuen jornades estables, amb precipitacions puntuals al nord, i dimecres a última hora a Galícia. S'anirà retirant l'anticicló i la dorsal que estava instaurada sobre el nostre territori, fent pas a un front associat a una borrasca que circularà més al nord.

Creuarà la Península deixant pluges a gran part del territori, encara que amb una menor incidència a la Mediterrània. Un cop passi aquest front, irromp un flux que portarà una massa d'aire d'origen polar marítim, acompanyat també per precipitacions postfrontals.

Mapa de la pluja acumulada el diumenge

Per tant, divendres ens esperen pluges febles i disperses a gran part d'Espanya. Encara que seran més freqüents a la zona nord, especialment a l'oest. També es deixaran notar una mica al quadrant sud-est i a l'arc mediterrani, segons la previsió d'eltiempo.es.

Mapa d´Espanya amb el temps del 22 de febrer

Pluges durant el cap de setmana

El dissabte ens espera una situació molt similar, amb pluges febles a la primera part del dia, tendint a remetre a última hora. De cara a diumenge no es descarta que arribi una borrasca atlàntica. Això provocaria que la setmana acabés passada per aigua al nord i al centre de la Península.

Mapa d´Espanya amb el temps del 23 de febrer

Els acumulats més grans de pluja es registraran a Galícia, on arribaran als 100 litres diumenge a la nit. Al Cantàbric (Astúries, Cantàbria, País Basc) es recolliran entre 60 i 80 litres. Per part seva, en zones del centre i el sistema Central s'anotaran al voltant dels 50, com a Castella i Lleó.

Mapa d´Espanya amb el temps del 24 de febrer

No haurem de perdre de vista Navarra, La Rioja i Aragó i Andalusia, on també hauran de rescatar els paraigües durant aquesta setmana. Al sud-est i la Mediterrània, les precipitacions amb prou feines tindran rellevància.

Mapa d´Espanya amb el temps del 25 de febrer

Les pluges també seran en forma de neu

A més de pluges, també ens espera neu a partir de divendres a cotes mitjanes i baixes. Abans de començar el cap de setmana baixarà fins als 700 metres a la Cantàbrica i als Pirineus. Fins als 800 metres al sistema Central i al sud de l'Ibèric.

Serà a primeres hores de dissabte quan les nevades caiguin a unes cotes més baixes, fins als 600 metres a la major part dels sistemes muntanyencs. Amb vista a diumenge, s'espera que les cotes vagin en augment a causa de l'entrada d'una borrasca que anirà acompanyada d'aire temperat.

Important caiguda de les temperatures

Les pluges també vindran acompanyades d'una caiguda dels termòmetres. Serà més apreciable aquest descens tèrmic a partir de divendres. A la major part del nord peninsular, les màximes es quedaran en un sol dígit.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDivendresDissabte
MadridMàx. 10
Mín. 4
Màx. 11
Mín. 4
BarcelonaMàx. 17
Mín. 11
Màx. 15
Mín. 9
ValènciaMàx. 20
Mín. 12
Màx. 17
Mín. 9
SevillaMàx. 17
Mín. 8
Màx. 17
Mín. 8
SaragossaMàx. 14
Mín. 4
Màx. 13
Mín. 5
BilbaoMàx. 14
Mín. 4
Màx. 12
Mín.4
Palma de MallorcaMàx. 18
Mín. 11
Màx. 16
Mín. 8
La CorunyaMàx. 13
Mín. 8
Màx. 14
Mín. 8
BurgosMàx. 8
Mín. 0
Màx. 9
Mín. -1
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 23
Mín. 17
Màx. 21
Mín. 15

A l'altiplà sud rondaran entre els 10 ºC i els 13 ºC, mentre que al sud i la Mediterrània encara continuaran sent altes. A la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia arribaran als 20 ºC.

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: