Muntatge amb Jorge Rey i un cotxe travessant un gran toll d'aigua
EL TEMPS

De la primavera a l'hivern: canvi radical per acabar el mes de febrer a Espanya

L'arribada d'una forta borrasca posarà fi a la bonança que hem tingut en les últimes setmanes, i obrirà la porta a precipitacions i més fred


Espanya està patint temperatures primaverals des de fa diverses setmanes. Una situació molt sorprenent perquè, encara que no ho sembli, seguim immersos de ple en l'hivern

Aquest temps inusual es deu a un potent anticicló, que ha arrossegat aire molt càlid a les nostres altituds. En cap cas cal donar credibilitat a les teories de fumigacions dels avions, ni tampoc a les emissions de CO₂ que l'humà emet. Només estem patint un hivern molt més càlid del que és normal, però sembla que el canvi ja està en camí.

Jorge Rey - Llegan nuevos cambios: frío y nieve para terminar este febrero loco

Per a no perdre't cap previsió del temps de Jorge Rey, subscriu-te al seu canal a YouTube aquí!

Què és el que arriba ara?

Cada cop s'apropa més la fi del mes de febrer, cosa que també ens acosta a la fi de l'hivern. Així ho podem comprovar amb la migració de les grues. Aquests ocells tornen a agafar altura i posen rumb al nord d'Europa.

Fotografia de Juan Ignacio Martínez des de Burgos

Ara bé, abans d'acabar aquest segon mes de l'any, el que tindrem serà l'arribada de noves borrasques, que portaran pluges, vent, fred i neu. Parlem d'un temporal hivernal destacable, però que no afectarà tot el país amb la mateixa intensitat.

A partir de dijous arriba el veritable canvi

Per començar la setmana, tornarem a tenir un temps tranquil i temperatures molt primaverals. Aquest temps es mantindrà fins dijous, 22 de febrer, quan arribarà un front a la península Ibèrica. Aquest portarà pluges, però el més destacat és que obrirà les portes a l'aire fred i a l'arribada de més borrasques al nostre país.

Mapa del temps a Espanya el 21 de febrer

Aquestes primeres pluges de la setmana se centraran principalment al nord i al centre d'Espanya. També s'esperen algunes nevades, però a cotes altes de les muntanyes del nord i del centre. El divendres, la inestabilitat arribarà també a punts del sud, encara que sense gaire importància.

Per desgràcia, la inestabilitat deixarà al marge, un cop més, la zona del Mediterrani, que és on fa més falta la pluja. Les nevades continuaran produint-se en punts del nord i centre de la península, encara que a la tarda hi podria haver un lleuger descens de la cota a Castella i Lleó.

Mapa del temps a Espanya el 22 de febrer

Ja durant el dissabte i el diumenge, 24 i 25 de febrer, respectivament, esperem dies de pluja i força nuvolositat. Tot i això, la zona del Mediterrani tornarà a quedar al marge de tot; com a molt hi haurà algunes pluges febles a Catalunya i a les Balears.

Mapa del temps a Espanya el 23 de febrer

Les precipitacions seran més persistents i intenses durant la jornada de diumenge. De fet, al Cantàbric i, especialment, a Galícia, seran fortes. Les nevades continuaran produint-se a cotes altes, sobretot a la zona nord i centre.

Mapa amb la previsió d'acumulació de pluja fins dissabte, 24 de febrer

Hi ha una cosa clara...

Les comunitats que menys pluges rebran seran les Illes Canàries i les del Mediterrani. En aquestes dues zones, els cels estaran més calmats i les temperatures seran més agradables, però de cara a la setmana següent, la del 26, hi ha força probabilitat de patir l'arribada d'una massa d'aire fred polar.

Això podria implicar alguns episodis de fortes nevades i temperatures hivernals al nostre país. Haurem de seguir les actualitzacions dels models meteorològics. Fins aleshores, gràcies!

Segueix ara Jorge Rey a les seves principals xarxes socials per no perdre't les seves previsions del temps: Instagram, Facebook o X (Twitter)!

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: