Un home amb ulleres i jaqueta apareix en primer pla, mentre que al fons s'observa un cel amb un arc de Sant Martí i diverses icones de núvols amb raigs i pluja.
EL TEMPS

Comença un estiu de muntanyes russes: arribada de fortes tempestes de nou

Encara sembla que el calor propi d'aquests mesos d'estiu està costant d'entrar a Espanya i es manté el temps inestable

Deixem enrere una primavera freda i humida, donant pas al juliol i l'estiu del 2024. Potser aquesta frase t'ha pogut sonar rara, ja que les paraules de l'Agència Estatal de Meteorologia són diferents, és a dir, segons ells ha estat més càlida del normal. Com comenten alguns analistes, s'ha passat "de considerar 13,1°C una primavera 'freda i molt humida' el 2016 a 'més càlida del normal' el 2024".

Jorge Rey - El verano llega a medias

Sigues el primer a assabentar-te de les previsions del temps de Jorge Rey i subscriu-te ara al seu canal a YouTube aquí!

On plourà?

Bé, com ja hem comentat, encara que hi haurà dies aquesta darrera setmana de juny en què faci calor, una borrasca deixarà molta inestabilitat a àmplies zones del territori espanyol.

Aquest dimarts estarà marcat per l'inici d'una nova depressió, amb tempestes que apareixeran per Galícia o Castella i Lleó. Els 34-35 graus s'estendran pel sud i el centre peninsular. Calor que arribarà també al nord, amb fins i tot 32 a Valladolid i 26 a Bilbao.

Mapa del pronòstic del temps per a Espanya el dimarts 25 de juny, mostrant majoritàriament cels assolellats amb alguns núvols i pluges disperses en certes regions.

Dimecres les tempestes es començaran a notar amb més notorietat, sobretot en àrees com Castella i Lleó. Ascens notori a la Vall de l'Ebre amb fins i tot 35 graus a Saragossa i màximes de 30 graus a àmplies zones del nord.

Dijous les tempestes es desenvoluparan fins i tot amb intensitat a l'oest peninsular, destacant així zones com Astúries, però també Extremadura o Andalusia. L'oest peninsular viurà un dia una mica més fresc, però de calor també. Madrid, la Manxa o la Vall de l'Ebre patiran un ascens de fins a 36 graus en alguns punts.

Divendres continuaran augmentant la seva importància les tempestes, destacant en general per tot el territori, però especialment a zones del nord i centre. Els 40 o 50 litres es podran acumular en qüestió d'hores a províncies com Sòria.

Mapa meteorològic que mostra la distribució de precipitacions a Espanya i Portugal, amb una escala de colors que va del blau clar al morat, indicant diferents nivells d'intensitat de pluja. A la cantonada inferior dreta, s'inclou un requadre amb un mapa ampliat de les Illes Canàries.

Davant l'establiment d'una depressió, els valors baixaran de manera clara. El dia serà completament primaveral, encara que a Aragó o Catalunya no arribaran a baixar tant les temperatures, amb valors al voltant dels 30 anys.

El cap de setmana del 29-30 ens deixarà temperatures primaverals i encara tempestes, principalment a la meitat nord peninsular, destacant àrees com Aragó i Catalunya.

Després, l'inici de juliol estarà marcat per les temperatures més estiuenques al sud i suaus al nord. A més, arribaran tempestes que es desenvoluparan principalment a la meitat nord peninsular.

No dubtis a seguir Jorge Rey a les seves xarxes socials i rebre abans que ningú les seves previsions del temps: Instagram, Facebook o X (Twitter)!

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: