Muntatge de fotos de tres persones entrant a la platja i, al costat, un cotxe circulant amb pluja; davant dos emojis de sol i pluja amb interrogants
EL TEMPS

Nou canvi de temps a Catalunya aquesta setmana: arriba per fi l'estiu?

Tot i que les temperatures es mantindran estables, les pluges tornaran a fer acte de presència a Catalunya

Catalunya està experimentant un inici d'estiu atípic aquest any. Tot i que el calendari ja ha marcat el començament de la temporada estival, el sol ha cedit el seu protagonisme a les pluges, que han estat les grans protagonistes durant els últims dies. Aquesta situació contrasta amb la tendència habitual d'un mes de juny amb un clima d'estiu assolellat i calorós a la regió.

A ciutats com Barcelona, ​​les precipitacions han estat més freqüents del que s'esperava. Segons els pronòstics meteorològics, s'han registrat diversos dies de pluja que han mantingut les temperatures més baixes del que és usual per a aquesta època de l'any. Les quals han anat oscil·lant entre els 19 °C i els 25 °C.

La situació és similar a altres parts de Catalunya, on les pluges han alleujat momentàniament la situació de sequera que la regió ha enfrontat en els darrers anys. A Tarragona, per exemple, la pluja ha estat un alleugeriment benvingut per als embassaments i l'agricultura local.

Ara com ara, l'estiu sembla que s'està prenent el seu temps per arribar, obligant els catalans a mantenir els seus paraigües a mà. Malgrat tot, els experts meteorològics anticipen que aquest patró no durarà gaire temps. Les prediccions a mitjà termini indiquen una estabilització del temps i la tornada de les temperatures càlides típiques de l'estiu català.

La imatge està dividida en dues parts. La part esquerra mostra una platja amb cel clar i sol, mentre que la part dreta mostra dues persones caminant sota la pluja amb paraigües. Al centre de la imatge hi ha una vora irregular que separa les dues escenes, i sobre aquesta vora hi ha dues icones de bombolles de diàleg amb signes d'interrogació i una icona de sol i pluja.

Quin temps farà aquesta setmana a Catalunya

Estem tenint un clima inusualment fresc que ha sorprès tant els residents com els visitants. Ja que molts, segurament, esperaven gaudir de dies assolellats a les platges i les terrasses. Però sembla que algunes zones del territori català continuaran sense alliberar-se de les precipitacions aquesta setmana.

Dilluns estarà marcat per cels majoritàriament ennuvolats amb lleugeres precipitacions en algunes àrees. Les temperatures oscil·laran entre els 20 °C i 24 °C a Barcelona, ​​proporcionant un dia relativament fresc per a finals de juny. Les pluges seran lleugeres, amb una acumulació aproximada de 0,3 mm, i tindran lloc a punts de les comarques del Berguedà, el Vallès Oriental, la Selva i Osona.

Dimarts portarà un respir de les pluges, amb cels majorment clars i temperatures pujant lleugerament fins als 25 °C durant el dia i baixant a 21 °C a la nit. Serà un bon dia per gaudir de l'aire lliure sense preocupacions per precipitacions.

Mapa meteorològic de Catalunya mostrant diferents condicions climàtiques a diverses regions, amb icones de sol, núvols i pluja pertanyents al dimarts, 25 de juny de 2024.

S'espera que dimecres mantingui condicions similars a dimarts, amb cels majorment clars i temperatures en un rang agradable, assolint màximes de 25 °C i mínimes de 22 °C. La probabilitat de pluja és baixa, però es podria donar a zones del nord de Catalunya com Baqueira Beret, la Vall de Núria i la Jonquera.

Dijous podria portar algunes pluges disperses, especialment a les regions muntanyenques i al nord de Catalunya. Tot i que les temperatures continuaran sent moderades, amb màximes de 25 °C i mínimes de 21 °C.

Finalment, durant divendres les pluges podrien estendre's a altres punts del centre i el sud de Catalunya. S'esperen precipitacions a Baqueira Beret, Tremp, Lleida, Tàrrega, Batea i a algunes zones de Tarragona.

Pel que fa a la previsió per a aquest cap de setmana, encara és aviat per treure'n conclusions. Caldrà estar atent a les pròximes prediccions per saber si, per fi, podrem guardar el paraigua.

➡️ El Temps

Més notícies: