La imatge mostra un mapa de Catalunya amb les franges vermelles i grogues de la bandera catalana. Sobre el mapa, hi ha un termòmetre que indica temperatures tant càlides com fredes, amb un sol i un floc de neu als costats del termòmetre. En el fons, podeu veure un espectacle de focs artificials amb siluetes de persones observant l'esdeveniment. L'escena suggereix una celebració o una festivitat a Catalunya, possiblement relacionada amb canvis climàtics o estacions de l'any.
EL TEMPS

Nou gir en la predicció del Meteocat: on plourà per la revetlla de Sant Joan?

Segons el Meteocat, la revetlla de Sant Joan es presenta amb una meteorologia variada a Catalunya: on plourà?

Avui, 23 de juny, Catalunya es prepara per celebrar la tradicional revetlla de Sant Joan. Es tracta d'una nit que es caracteritza per les fogueres, els focs artificials i els festejos que marquen l'arribada de l'estiu. Així que tots els ulls estan posats al cel per saber si la previsió del temps permetrà les celebracions a l'aire lliure.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), avui hi haurà una meteorologia variada. Durant aquesta tarda, s'esperen cels ennuvolats a gran part de Catalunya, amb possibilitat de pluges intermitents a diverses zones.

Al llarg del dia, el cel estarà majorment cobert a gran part de Catalunya. Les temperatures oscil·laran entre els 22 °C i 26 °C a les àrees costaneres i arribaran fins als 28 °C a l'interior. La nuvolositat serà més densa a les hores de la tarda i la nit, especialment a les regions del nord i l'interior de Catalunya.

On plourà aquesta tarda a Catalunya?

A partir de mig matí és probable algun xàfec local a l'interior del quadrant nord-est. No obstant això, acumularan quantitats escasses o poc abundants de precipitació.

Independentment, a cotes altes del vessant nord del Pirineu és possible alguna precipitació feble i escassa. La possibilitat de pluges lleugeres és present a diverses comarques durant aquesta tarda. Com a la Selva, el Vallès Oriental i el Bages.

Les precipitacions seran més probables al nord-est i l'interior de la regió. Barcelona i els seus voltants poden experimentar plugims lleugers cap a la nit, cosa que podria afectar lleugerament les activitats a l'aire lliure planejades per a la revetlla.

A la província de Girona i a la zona dels Pirineus, les pluges seran menys probables. A la resta del territori, no es descarten xàfecs aïllats al centre de la regió i en algunes àrees del sud a la nit.

Mapa meteorològic de Catalunya mostrant diferents condicions climàtiques a diverses localitats, amb icones de sol, núvols i pluja per a la tarda del 23 de juny de 2024.

Barcelona i Àrea Metropolitana

A Barcelona, ​​el cel estarà majorment cobert durant el dia amb intervals ennuvolats. Les temperatures oscil·laran entre els 22 °C i 24 °C. S'esperen precipitacions lleugeres cap a la tarda i la nit, encara que aquestes seran intermitents i no haurien d'afectar significativament les celebracions. El vent bufarà des del sud-est, aconseguint velocitats de fins a 23 km/h, fet que podria refrescar l'ambient cap a la nit.

Girona i la Costa Brava

La Costa Brava i la província de Girona tindran un dia semblant al de Barcelona, ​​amb abundant nuvolositat. Les temperatures màximes rondaran els 23 °C i s'espera que disminueixin a uns 18 °C a la nit. La probabilitat de pluges és baixa, però el cel es mantindrà cobert, cosa que podria proporcionar un escenari pintoresc per a la revetlla sense afectar dràsticament les activitats.

Tarragona i la Costa Daurada

A Tarragona i la Costa Daurada, el clima serà més clar en comparació a altres regions. Es preveu un dia amb cels parcialment ennuvolats i temperatures màximes de fins a 25 °C. A la nit, la temperatura baixarà lleugerament, oferint un ambient còmode per a les festivitats nocturnes. La brisa marina serà moderada, contribuint a mantenir una sensació tèrmica agradable.

Interior de Catalunya

A l'interior de Catalunya, incloent-hi localitats com Lleida i el Pirineu català, el dia serà variable. S'espera que les temperatures arribin als 26 °C durant el dia, descendint a uns 16 °C a 18 °C a la nit. El cel estarà parcialment ennuvolat, i la probabilitat de pluja és baixa, cosa que permetrà gaudir de la revetlla de Sant Joan en un ambient sec i agradable.

Per a la matinada del 24 de juny, el cel continuarà ennuvolat a la majoria de les regions, però amb poques probabilitats de precipitacions. Les temperatures es mantindran fresques, entre 16 °C i 20 °C, cosa que és ideal per a aquells que planegen continuar les celebracions fins a altes hores de la nit.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: