Muntatge amb una imatge de fons d'un cel negre, una imatge de Jorge Rey superposada i una altra en un cercle d'una carretera amb cotxes nevada
EL TEMPS

Alerta d'última hora de Jorge Rey per pluges i nevades intenses: també a Catalunya

Jorge Rey llança una nova predicció i avisa que arriben les pluges i les nevades al nostre país aquests últims dies de novembre

Jorge Rey ho ha tornat a fer. El jove meteoròleg ha llançat una nova predicció i ho té molt clar: tornen les pluges i les nevades. "Un gran presagi, una gran nevada", ha anunciat.

Aquest cap de setmana, els termòmetres s'han enfonsat per la baixada de temperatures generalitzada a tot el país. L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ja va avisar fa uns dies que el fred intens no trigaria a arribar. I així ha estat.

Jorge Rey avisa: arriba una onada de fred a la península

I és que malgrat haver viscut una tardor molt més calorosa del que és habitual, l'anhelada baixada de temperatures ja ha arribat. “El fred ve per quedar-se”, va tuitejar l'AEMET fa pocs dies. Una predicció que coincideix amb la que acaba de llançar Jorge Rey al seu canal de YouTube.

“Passarem de boires intenses i duradores, a una borrasca que ens posarà sota la influència de la inestabilitat”, començava comentant el jove. El burgalès preveu l'arribada d'una onada d'aire fred que ens deixarà[temperatures]màximes i mínimes d'hivern”.

Tot i que el nostre no serà l'únic país que rebrà aquesta onada d'aire fred, també la patirà Europa. Jorge Reyalerta que aquesta onada d'aire fred vindrà acompanyada de nevades a certs punts del continent, les quals seran especialment intenses a països com Alemanya.

🔴LLUVIAS y NEVADAS INTENSAS vuelven a España, además de FRÍO 🫥❄️ | Ep 4

Els darrers dies de novembre estaran marcats per la inestabilitat, segons Jorge Rey

Segons l'última previsió que ha llançat Jorge Rey, es preveu l'arribada de fronts que ens deixaran certa inestabilitat durant els primers dies d'aquesta setmana que ve. Aquesta inestabilitat posarà èmfasi sobretot en àrees de l'oest, especialment al Cantàbric, assenyala el jove.

Mapa amb la previsió del temps per dimarts, 28 de novembre al matí
Aquest dimarts, podrien caure els primers xàfecs de la setmana a oest peninsular | AEMET

Tot i que segons la seva previsió, cal marcar en vermell dijous que ve, 30 de novembre. Aquesta serà la data en què hi haurà pluges generalitzades a tot el territori peninsular.

Mapa de la previsió del temps per dijous, 30 de novembre a la tarda
Dijous s'espera pluges a gran part del territori peninsular | AEMET

Arriba el fred… I la pluja. Aquest fenomen serà especialment abundant a algunes zones com la costa del nord i la zona nord-oest de la península Ibèrica, on podrien arribar a patir acumulacions de més de 50 litres.

Més concretament, a la zona occidental d'Andalusia es podria arribar a assolir els 20 litres. I a les illes Canàries tampoc se salvarien de les precipitacions, però només les illes més occidentals i seria divendres a la jornada.

Tot i això, aquest front serà molt feble en altres zones com la Mediterrània. València o Almeria no gaudiran d'una pluja gaire abundant.

Nova baixada dels termòmetres a la vista

Pel que fa a les temperatures, Jorge Rey assenyala que seran “tardorenques”. Tot i això, aquestes podrien canviar a partir de dijous en zones del centre i del nord. Per exemple, es preveu que Castella i Lleó arribi a una temperatura màxima de 7 °C.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CIUTAT

T.ª DILLUNS

T.ª DIMARTS

Madrid Màx. 14
 Mín. 6
 Màx. 14
 Mín. 9
Barcelona Màx. 18
 Mín. 10
 Màx. 19
 Mín. 14
València

 Màx. 24
 Mín. 9
 Màx. 23
 Mín. 15
Sevilla Màx. 20
 Mín. 7
 Màx. 20
 Mín. 11
Saragossa Màx. 17
 Mín. 4
 Màx. 17
 Mín. 9
Bilbao Màx. 14
 Mín. 7
 Màx. 14
 Mín. 11
Palma de Mallorca Màx. 19
 Mín. 14
 Màx. 19
 Mín. 13
La Corunya Màx. 17
 Mín. 13
 Màx. 17
 Mín. 14
Burgos Màx. 11
 Mín. 2
 Màx. 11
 Mín. 3
Las Palmas de Gran Canaria Màx. 24
 Mín. 19
 Màx. 23
 Mín. 17

A partir de divendres, 1 de desembre, tindrà lloc un “descens més acusat” dels termòmetres. Les temperatures màximes seran de 6 °C a Burgos, 11 °C a Toledo, 15 °C a Còrdova i de 2 °C a Lleida. Mentre que, per al proper cap de setmana tornarien les “gelades suaus” a diferents zones muntanyoses de la península.

D'altra banda, es preveu que la neu comenci a arribar a les cotes altes. Els Pirineus i la Serralada Cantàbrica es tenyiran de blanc la setmana que ve. Tot i això, caldrà estar atent a les actualitzacions per determinar si les nevades arribarien a “cotes mitjanes”.