Muntatge amb una persona netejant el gebre del parabrises i un mapa de temperatures
EL TEMPS

'Ve per quedar-se': L'AEMET avisa del que passarà d'aquí a uns dies a tot Espanya

Els experts preveuen canvis importants a partir de la setmana que ve, amb una altra caiguda important dels termòmetres

Si aquesta setmana creus que fa fred, l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ja avisa del que ha d'arribar la setmana que ve. Serà en qüestió de dies quan es produeixi un altre canvi important, que podria agafar més d'un desprevingut.

Després d'un començament de tardor força calorós, amb valors per sobre del normal per a aquesta època de l'any, la situació comença a normalitzar-se. Si aquest dimarts passat hem tingut una primera entrada d'aire fred, la cosa anirà a més. Per a la setmana que ve s'espera un altre descens dels termòmetres .

"El fred ve per quedar-se, encara que amb breus ascensos per acabar novembre", publica el perfil a la xarxa social X@InfoMeteoTuit . Per a principis de desembre s'espera que predominin les “temperatures anormalment baixes”.

D'aquesta manera es podria donar per iniciat "l'hivern meteorològic-climatològic per la porta gran", asseguren els meteoròlegs. En qualsevol cas, com és habitual, sempre hi ha una certa incertesa amb les previsions a llarg termini, ja que queden exposades a variacions.

Mapa amb la previsió del temps del dilluns 27 de novembre

L'AEMET preveu una caiguda dels termòmetres per a la setmana que ve

Des de l'AEMET confirmen aquesta caiguda dels valors tèrmics per a les pròximes dates. Ja des del dilluns 27 de novembre es podran apreciar. En la seva previsió contemplen un descens a la Península i a les Balears, que serà més acusat al terç nord peninsular.

També hi haurà gelades febles a muntanyes i parem de la meitat nord, més intenses als Pirineus. Per començar la setmana s'espera una situació anticiclònica, amb predomini de cels poc ennuvolats.

Temperatures màximes i mínimes a algunes ciutats d'Espanya

CIUTATT.ª DIUMENGE 26T.ª DILLUNS 27
MadridMàx. 13
Mín. 4
Màx. 11
Mín. 3
BarcelonaMàx. 16
Mín. 10
Màx. 17
Mín. 8
ValènciaMàx. 16
Mín. 8
Màx. 20
Mín. 8
SevillaMàx. 20
Mín. 5
Màx. 22
Mín. 9
SaragossaMàx. 13
Mín. 3
Màx. 13
Mín. 1
BilbaoMàx. 11
Mín. 1
Màx. 11
Mín. 0
Palma de MallorcaMàx. 17
Mín. 9
Màx. 18
Mín. 8
La CorunyaMàx. 16
Mín. 9
Màx. 16
Mín. 6
BurgosMàx. 8
Mín. -1
Màx. 11
Mín. -3
Las Palmas de Gran CanariaMàx. 22
Mín. 18
Màx. 23
Mín. 19

El fred s'imposarà a la major part del país, i les màximes cauran fins a un sol dígit a capitals com Àvila, Burgos, Osca o Lleó. Tampoc cal perdre de vista les mínimes. A Terol es preveuen -5ºC, davant dels -3ºC de Sòria i Conca o els -2ºC de Lleó i Àvila.

Mapa amb la previsió del temps del dilluns 27 de novembre

Més fred a àrees de muntanya

En el període comprès entre dimarts 28 i dijous 30 s'espera predomini d'intervals ennuvolats a la major part de la Península. Des de l'AEMET també adverteixen de lleugeres probabilitats de pluges a l'extrem nord, Estret i Balears. A mesura que passin els dies, seran més probables a l'extrem nord, i seran abundants a la zona Cantàbrica i Pirineus.

El fred es mantindrà durant tota la setmana que ve. No s'esperen canvis significatius quant a les temperatures. Només al final de la mateixa és possible que es puguin registrar descensos acusats en punts de muntanya.

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: