Muntatge amb un home amb un abric amb caputxa i ulleres de sol, i un cercle amb la cara de Mario Picazo parlant

'Podeu treure l'abric de l'armari': Mario Picazo avisa de l'arribada d'aire polar

Mario Picazo anuncia caiguda tèrmica a partir de dimecres, però la situació empitjorarà amb el cap de setmana

El meteoròleg Mario Picazo anuncia una caiguda tèrmica per als pròxims dies. Fins al punt que fa una crida als seguidors. "Ara sí, definitivament ja podeu anar traient l'abric de l'armari i en alguns llocs fins i tot guants i barret" perquè arriba "aire molt més fred".

A més, ho farà amb vent i precipitacions a algunes zones del país. I és que ja es pot donar per acomiadat l'estiuet de Sant Martí.

Aquest aire fred es va "colant pel nord peninsular" al llarg de la setmana. També avança la presència d'una borrasca que "podria deixar precipitacions, especialment a les illes més occidentals de les Canàries".

La caiguda tèrmica serà més acusada entre dimarts, dimecres i fins i tot dijous. Mario Picazo també posa el focus als "acumulats de precipitació", que es concentraran sobretot al nord.

Mapa de la previsió del temps per dimarts, 21 de novembre a les 11:00
Mapa del temps per aquest dimarts, 21 de novembre a les 11:00 | AEMET

A més, anuncia nevades a la Serralada Cantàbrica, però sobretot als Pirineus a la cara nord. Més tímidament ho faria al Sistema Central Ibèric. Pel que fa a les precipitacions, preveu que arribin a les Balears i a punts de Catalunya.

Mapa amb la previsió del temps de l'AEMET pel dimecres 22 de novembre
Mapa del temps per aquest dimecres, 22 de novembre | AEMET

Mario Picazo anuncia una caiguda tèrmica a partir de dimarts

Per a aquesta setmana, Mario Picazo avisa d'una "situació molt més inestable o més hivernal". Tot i que s'arrencarà dilluns amb els termòmetres entre els 20 i 25ºC a capitals del sud, el gran canvi arribarà dimarts. Aquest dia hi haurà "una caiguda tèrmica dels valors".

A Madrid, el mercuri caurà fins a 12ºC, mentre que en unes quantes capitals es marcaran valors d'un sol dígit. Aquesta caiguda també serà apreciable en punts del sud, tot i que encara es mantenen pròxims als 20ºC.

Temperatures màximes i mínimes a algunes ciutats

CIUTATT.ª DIMECREST.ª DIJOUS
MadridMàx. 13
Mín. 7
Màx. 14
Mín. 3
BarcelonaMàx. 19
Mín. 9
Màx. 19
Mín. 8
ValènciaMàx. 22
Mín. 11
Màx. 19
Mín. 8
SevillaMàx. 21
Mín. 10
Màx. 21
Mín. 9
SaragossaMàx. 15
Mín. 7
Màx. 15
Mín. 5
BilbaoMàx. 14
Mín. 9
Màx. 14
Mín. 6
Palma de MallorcaMàx. 19
Mín. 9
Màx. 18
Mín. 11
La CorunyaMàx. 17
Mín. 12
Màx. 17
Mín. 11
BurgosMàx. 9
Mín. 4
Màx. 9
Mín. 3
Las Palmas de Gran CanariaMàx. 25
Mín. 19
Màx. 24
Mín. 19

Però la situació encara empitjorarà amb vista al tram final de la setmana. Mario Picazo assegura que "si això era fred", entre divendres, dissabte i diumenge ens espera una important "enfonsament". Hi haurà un episodi "d'aire molt més fred, arribant a moltes zones de la geografia peninsular".

El meteoròleg confirma a la seva previsió al portal eltiempo.es que durant els últims dies de novembre caldrà "abrigar-se bé". Recorda que "l'hivern és a tocar", de manera que la caiguda tèrmica no ha d'agafar ningú per sorpresa.