Muntatge fotogràfic entre un paissatge nevat i un mapa del Meteocat
EL TEMPS

Nous avisos del Meteocat: alerta taronja a diverses comarques i arriba la neu

Jornada marcada per baixes temperatures, vent i neu. A les valls del Pirineu català serà on l'episodi d'inestabilitat serà més intens. A la resta del territori, la jornada estarà marcada per fortes ratxes de vent.

Catalunya està immersa en un canvi de temps. De nou, aquest dimecres, el territori català s'ha aixecat amb unes temperatures baixes, fins i tot més que les d'ahir. Tal com indica el Meteocat, sobretot ha estat al Pirineu on més s'ha notat la baixada.

I és que, segons indiquen, l'entrada de l'aire polar ha fet que diverses comarques es despertin amb temperatures sota zero. La massa d'aire fred no només ha afectat el nord del país, a les comarques de la Catalunya Central les temperatures també han despertat baixes, al voltant dels 3ºC.

Tal com us vam indicar aquest dimarts, estem davant d'un episodi de fred hivernal acompanyat de fortes ratxes de vent, tempestes i neu. De fet, aquest dimecres els punts situats a més de 1.200 m ja han despertat coberts de blanc. Aquest dimecres continua el fred i les ratxes de vent continuen acompanyades de neu.

El Meteocat activa nous avisos

La realitat és que ens trobem davant d'un episodi perillós. Doncs, en alguns punts del Pirineu, les ratxes de vent estan sent molt fortes, estan superant els 100 km/h. Davant d'aquest episodi violent, el Meteocat ha tornat a activar alertes per fer front a la jornada.

Mapa amb la previsió meteorològica de Catalunya pel 22 de novembre al matí

De fet, les fortes ratxes de vent ja s'estan notant. S'espera que, al llarg de la jornada, vagi disminuint, però fins ara es mantenen els avisos.

El Meteocat ha activat l'alerta taronja per fortes ratxes de vent al Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Berguedà, el Ripollès, l'Alt Empordà i el Baix Empordà. En aquests punts, es preveu que el vent segueixi bufant molt fort.

En groga hi ha la Vall d'Aran, el Solsonès, la Garrotxa, el Pla de l'Estany i el Gironès. En aquests punts, el vent també bufarà amb intensitat, encara que no tan fort com a les zones marcades amb taronja. Tot i no estar en alerta, a la resta del territori català el vent també seguirà present, sobretot, a les comarques de l'Ebre.

El Meteocat pronostica més neu per aquest dimecres

Amb el pas de les hores, la intensitat del vent s'anirà moderant. De fet, s'espera que a partir de les 20h els cops forts desapareguin al Pirineu.

S'espera que la neu continuï sent protagonista aquest dimecres. Seguirà nevant amb intensitat a la Vall d'Aran, el Pallars Sobirà i la Cerdanya, on s'espera que s'hi acumulin diversos centímetres de neu. Ara bé, a les properes jornades desapareixeran.

El pronòstic per als pròxims dies és de jornades assolellades. De nou, Catalunya es troba sense rastre de pluja i, per tant, els embassaments continuaran sense remuntar.

Els valors més alts d'aquest dimecres es registraran a les comarques del litoral, on vorejaran els 20ºC en alguns punts. A la resta del territori oscil·laran entre els 14 i els 19 graus i al Pirineu s'espera que no se superin els 10ºC. Les nocturnes seran baixes a tot Catalunya, la màxima serà de 7ºC al litoral.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: