Muntatge amb el mapa radar de previsió de fons i Mario Picazo parlant i fent un gest amb la mà
EL TEMPS

'El temps canvia': Mario Picazo alerta d'una 'caiguda' que portarà nevades

Mario Picazo anuncia novetats a partir de dilluns, amb una caiguda important de les temperatures

Mario Picazo anuncia novetats per als pròxims dies. "El temps canvia", amb descens de temperatures, pluges i fins i tot nevades a cotes altes. Però això serà a partir de dilluns 20 de novembre.

L'estiuet de Sant Martí que s'ha estès per gran part del territori "sembla que arribarà al final", avisa el meteoròleg. En qualsevol cas, encara es podrà gaudir al llarg del cap de setmana a unes quantes zones del país.

"Estarem pendents del que arribi del nord", adverteix Mario Picazo. Avança que encara hi haurà algunes pluges que fregaran el nord peninsular durant les pròximes hores. Seran molt aïllades perquè "l'anticicló segueix dominant", però s'arribarà diumenge amb temps força estable.

El temps empitjora a partir de dilluns

La situació canviarà completament amb el començament de la setmana que ve. L'expert posa el focus en allò que "passa entre dilluns, dimarts i dimecres". L'aire fred "es va desplomant ja" i des de dilluns es registrarà un empitjorament del temps.

Serà més acusat sobretot al nord peninsular, que es traduirà en intenses precipitacions i fins i tot nevades a cotes baixes. Això farà que el temps canviï "radicalment".

Temps estable per dissabte i diumenge

Durant dissabte es preveu que es mantingui un temps anticiclònic, amb predomini de cels clars a la meitat nord peninsular. Només al final de la jornada incrementarà la nuvolositat al nord-oest de Galícia, sense descartar algunes pluges febles.

Al primer tram del dia sí que s'espera abundant nuvolositat a la Meseta, sud-est peninsular, Catalunya, Balears, l'Estret i Alborán.

Mapa de la previsió del temps per al dissabte, 18 de novembre de 2023 al matí

Les temperatures mínimes aniran en augment a Galícia i Pirineus, predominant els descensos a la resta. Per la seva banda, les màximes tendiran a recuperar-se a la major part de la Península, de forma més notable al Cantàbric oriental i als Pirineus.

Els valors seran "molt agradables el dissabte, per sobre dels 20ºC", fins i tot els 25ºC en algunes capitals, apunta Mario Picazo.

Lleuger descens de temperatures per tancar la setmana

Diumenge ens espera un panorama molt similar, amb una continuïtat del temps anticiclònic i predomini de cels clars. Això sí, al Galícia i al Cantàbric hi haurà un augment de la nuvolositat, recull l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Temperatures màximes i mínimes a algunes ciutats

CIUTATT.ª DILLUNST.ª DIMARTS
MadridMàx. 18
Mín. 7
Màx. 12
Mín. 7
BarcelonaMàx. 19
Mín. 13
Màx. 18
Mín. 12
ValènciaMàx. 20
Mín. 11
Màx. 21
Mín. 11
SevillaMàx. 24
Mín. 10
Màx. 22
Mín. 11
SaragossaMàx. 20
Mín. 9
Màx. 15
Mín. 9
BilbaoMàx. 16
Mín. 9
Màx. 14
Mín. 9
Palma de MallorcaMàx. 22
Mín. 11
Màx. 18
Mín. 11
La CorunyaMàx. 17
Mín. 13
Màx. 15
Mín. 12
BurgosMàx. 14
Mín. 3
Màx. 8
Mín. 4
Las Palmas de Gran CanariaMàx. 27
Mín. 21
Màx. 26
Mín. 20

Les previsions anuncien abundant nuvolositat baixa a zones de la Meseta i del litoral mediterrani peninsular, sud de les Balears, Estret i Alborán.

Pel que fa als termòmetres, les mínimes pujaran al nord-est, mentre que les màximes augmentaran al terç oriental i baixaran al Cantàbric. A la resta no s'esperen grans canvis.

Què passa a partir de dilluns?

Al començament de la setmana que ve la situació canviarà radicalment. Des de dilluns s'anirà apropant una massa d'aire més freda cap a la Península que entrarà pel nord-est. Afectarà en primer lloc Pirineus, Galícia, cornisa cantàbrica i el País Basc.

Procedeix del nord d'Europa, on ha aconseguit desplomar les temperatures durant els darrers dies. És probable que els valors caiguin de cop uns 10 graus. Després d'assolir els 25ºC en algunes zones del Mediterrani, dimecres les màximes se situaran al voltant dels 15-17ºC.

Mapa amb la previsió del temps del dilluns 20 de novembre

Aquesta massa d'aire fred continuarà amb el seu avenç i deixarà temperatures gèlides a punts de muntanya com la Serra de Guadarrama o Benasc, recull el portal Meteored.

Pendents de la neu

Hi haurà un predomini d'inestabilitat, amb precipitacions importants. Les zones més afectades seran el nord peninsular, amb la mirada posada sobretot als Pirineus.

Tornen les nevades a les zones de muntanya. Dilluns, la cota de neu arribarà als 2.400 metres, per anar disminuint amb els dies. Dimarts i dimecres se situarà als 1.800.

Mapa del temps amb la previsió de dimarts 21 de novembre

Els pronòstics apunten que l'acumulat de la setmana arribi als 20 centímetres de neu. Sense cap dubte, un gran impuls amb vista a la pròxima obertura de les estacions d'esquí.

Mario Picazo, en la seva predicció a eltiempo.es convida a "gaudir d'aquest final de l'estiuet de San Martín". El panorama canvia a "més hivernal" la setmana següent.

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: