Muntatge d'una persona traient diners d'un caixer automàtic i imatges de bitllets
ECONOMIA

Aquest és el dia en què la Seguretat Social pagarà aquest ajut a milers d'espanyols

L'Ingrés Mínim Vital és una ajuda per la qual esperen tots els mesos milions de persones a Espanya

La Seguretat Social ha confirmat la data en què es farà el pagament de l'Ingrés Mínim Vital (IMV) corresponent al mes de juny. Aquesta és una notícia esperada pels més de 2,15 milions de beneficiaris d'aquesta prestació no contributiva, segons les darreres dades del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

Aquest ajut es paga a mes vençut, la qual cosa significa que els diners corresponents al mes de juny s'abonaran al juliol. Segons la normativa vigent, el pagament s'ha de fer entre el primer dia hàbil del mes i el quart dia natural.

Per al mes de juliol del 2024, per tant, els més afortunats el cobraran el dilluns 1. Per la seva banda, el darrer dia per rebre el pagament de l'Ingrés Mínim Vital serà el dijous 4 de juliol. No obstant això, alguns bancs solen avançar aquesta data, cosa que pot ser una bona notícia per a molts beneficiaris.

Muntatge amb una dona introduint la targeta de crèdit en un caixer automàtic i un cercle amb una mà agafant diversos bitllets d'euro

Quins bancs avancen l'Ingrés Mínim Vital

Certes entitats bancàries acostumen a avançar l'abonament de l'Ingrés Mínim Vital. És el cas, per exemple, de CaixaBank, Banco Santander, BBVA, Bankinter, ING, Unicaja, Caixa Rural, Banc Sabadell, Abanca i Cajasur. Tot i que no hi ha una data concreta com passa amb les pensions, aquests bancs solen fer l'ingrés abans del termini màxim.

Per efectuar aquests pagaments, entitats com Santander, CaixaBank i BBVA utilitzen un compte especial conegut com a 'Compte Únic de la Tresoreria General' de la Seguretat Social. Des d'aquesta, els diners es traspassen directament als comptes dels perceptors de l'Ingrés Mínim Vital.

Pot haver-hi problemes si el reps per primera vegada

És probable que si cobres l'Ingrés Mínim Vital per primer cop puguis tenir algun tipus de problema. La data de cobrament pot variar depenent de quan es va aprovar la sol·licitud.

Segons la Seguretat Social, si la prestació es va aprovar entre el 10 i el 12 de maig, la cobraràs al juny. Però en cas que es donés el vistiplau més tard, la rebràs el primer dia hàbil de juliol.

Muntatge de fotos d´una cartera oberta i un home amb rostre pensatiu

En qualsevol cas, en cap moment no es perdrà aquest mes de prestació. La Seguretat Social abonarà al juliol les dues mensualitats corresponents, amb efecte retroactiu.

La Seguretat Social ha establert que l'Ingrés Mínim Vital corresponent al mes de juny es pagarà com a màxim el 4 de juliol del 2024. Encara que alguns bancs poden avançar aquesta data, és important estar atent a les comunicacions de la teva entitat bancària.

➡️ Economia

Més notícies: