Muntatge d´un senyor mirant cartes i una rodona amb bitllets d´euro
ECONOMIA

El tràmit obligatori per a no perdre l'Ingrés Mínim Vital (IMV): queden pocs dies

Els perceptors de l'IMV han de presentar un document imprescindible abans del mes de juliol per a no perdre l'ajuda

L'Ingrés Mínim Vital (IMV) és una ajuda econòmica que ofereix la Seguretat Social per garantir un nivell mínim d'ingressos a les famílies en situació de vulnerabilitat. No obstant això, per continuar rebent aquesta ajuda és fonamental complir certs requisits i tràmits. Un dels més importants és la presentació de la Declaració de la Renda.

Aquesta condició és essencial per a verificar que els ingressos i la situació econòmica dels perceptors no han canviat de manera significativa. La declaració de la renda permet a la Seguretat Social i a Hisenda comprovar que els beneficiaris continuen complint els criteris per rebre aquesta prestació.

Muntatge amb una dona introduint la targeta de crèdit en un caixer automàtic i un cercle amb una mà agafant diversos bitllets d'euro

Què passa si no presentes la Declaració de la Renda?

Si no presentes la Declaració de la Renda, la Seguretat Social podria suspendre o fins i tot retirar l'Ingrés Mínim Vital. El termini per fer aquest tràmit està a punt de finalitzar. Cal recordar que el darrer dia per presentar-la és l'1 de juliol.

Aquells que no ho facin a temps podrien perdre aquesta ajuda econòmica tan important per a la seva economia. Per tant, és fonamental que tots els perceptors de l'IMV presentin la declaració a temps i correctament.

Com afecta la Declaració de la Renda als perceptors de l'IMV?

Presentar la Declaració de la Renda no és només un requisit obligatori, sinó que també pot tenir diversos efectes positius per als perceptors de l'Ingrés Mínim Vital. Aquesta prestació no tributa, per la qual cosa no haurà de pagar-la.

En formalitzar aquest tràmit, els perceptors de l'IMV actualitzen la informació econòmica i familiar. Això ajuda la Seguretat Social a mantenir un registre precís i actualitzat dels beneficiaris.

Muntatge d'una signatura de divorci i el logotip de l'Agència Tributària

A més, complir aquesta gestió és la millor manera d'evitar problemes i assegurar la continuïtat de l'ajuda. Les diferents administracions fan tot el possible per facilitar-ho i posen a disposició dels ciutadans atenció presencial i telefònica.

No cal passar per alt que l'Ingrés Mínim Vital és una ajuda de gran valor per a aquelles llars en situació de vulnerabilitat. Per continuar rebent-la és necessari complir els requisits establerts per la Seguretat Social.

➡️ Ajuts ➡️ Economia

Més notícies: