Una persona maneja bitllets d'euro, i al cercle, una cartera amb bitllets i monedes
ECONOMIA

L'avís de la Seguretat Social si cobres aquesta ajuda: només tens uns quants dies

La Seguretat Social aclareix que només hi ha uns quants dies per comunicar qualsevol canvi sobre el domicili

La Seguretat Social ha emès un avís important per a tots els beneficiaris de l'Ingrés Mínim Vital (IMV). Si reps aquest ajut, és crucial que estiguis al corrent de les teves obligacions per evitar problemes futurs. Un dels aspectes més rellevants és la necessitat de comunicar qualsevol canvi de domicili en un termini específic.

Si ets beneficiari de l'IMV i canvies de domicili, tens un termini de 30 dies naturals per informar la Seguretat Social. Aquest termini comença a comptar des del moment que es produeix el canvi. És fonamental que compleixis aquest requisit per mantenir la teva prestació sense inconvenients.

No fer aquesta comunicació dins el termini establert pot tenir conseqüències serioses. Entre altres coses, pot implicar una suspensió o fins i tot l'extinció de la prestació. A més, podries enfrontar-te a l'obligació de tornar les quantitats percebudes indegudament.

Imatge de fons d´una persona mirant factures en un ordinador i una altra d´unes mans amb molts bitllets d´euros

Obligacions dels beneficiaris de l'Ingrés Mínim Vital

Els beneficiaris de l'Ingrés Mínim Vital tenen diverses obligacions que han de complir per conservar-ne l'ajut. Segons la Seguretat Social, cal proporcionar tota la documentació i informació requerida per acreditar que es compleixen els requisits necessaris. A més, qualsevol canvi en la situació personal o familiar que pugui afectar la prestació s'ha de comunicar en aquest període de 30 dies naturals.

Això inclou no només el canvi de domicili del titular de la prestació, sinó també de qualsevol altre membre que formi part de la unitat de convivència. La unitat de convivència fa referència al conjunt de persones que viuen al mateix domicili i que estan relacionades entre si per lligams familiars o d'un altre tipus.

Com comunicar el canvi de domicili

Per comunicar un canvi de domicili a la Seguretat Social, ho pots fer a través de diversos canals. Una de les formes més senzilles és mitjançant la Seu Electrònica de la Seguretat Social. Tens la possibilitat d'accedir amb el teu certificat digital, DNI electrònic o Cl@ve.

Muntatge amb bloc de pisos de fons i cercle groc amb persona lliurant claus d'habitatge a una altra

També pots acudir a una oficina de la Seguretat Social, encara que és recomanable sol·licitar cita prèvia per evitar esperes.

Queda clar que mantenir la teva informació actualitzada és crucial per evitar problemes amb la Seguretat Social. No només es tracta de complir les obligacions legals, sinó també d'assegurar-te que reps totes les comunicacions importants relacionades amb la teva prestació. Un canvi de domicili no informat pot fer que no rebis notificacions essencials.

Si sou beneficiari de l'Ingrés Mínim Vital, us recomanem que reviseu periòdicament la vostra situació. Cal que les dades que tingui sobre tu la Seguretat Social estiguin actualitzades. Això inclou no només el domicili, sinó també qualsevol altre detall rellevant que pugui afectar la prestació.

Aquest avís de la Seguretat Social és una crida d'atenció per a tots els perceptors d'aquesta ajuda.

➡️ Economia

Més notícies: