Imatge de fons d'una oficina d'Hisenda amb una altra imatge d'un bitllet de 200 euros i dues emoticones, una interrogant i una cartera amb bitllets
ECONOMIA

Si encara no t'han tornat els teus diners de la Renda, Hisenda té un avís per a tu

Des de l'Agència Tributària volen deixar clar quin és el marge de temps que tenen per tornar els diners

La campanya de la Renda 2023 entra a la seva recta final. Els contribuents tenen fins a l'1 de juliol per presentar la declaració d'impostos.

Queden pocs dies per complir aquesta obligació fiscal, els ciutadans que no ho hagin fet encara no haurien de perdre el temps, ja que només queden cinc dies. L'Agència Tributària recorda que es pot presentar la declaració de la Renda de forma en línia, per telèfon o a les seves oficines.

Per evitar sancions i retards en les devolucions, és important no deixar-ho per al darrer moment, per si hi hagués algun tipus d'inconvenient, sigui personal o tècnic.

Uns documents, una calculadora i unes monedes de fons, amb una noia subjectant bitllets d'euros, i al cercle el logotip d'Hisenda

Si ets dels que ja ha presentat la Renda i la declaració et sortia a tornar, segur que estaves desitjant que t'arribin els diners. Si encara no els tens al teu compte, Hisenda té un missatge per a tu que hauries de llegir.

Hisenda té 6 mesos per tornar-te els diners de la Renda

L'Agència Tributària avisa que té un termini de sis mesos per tornar els diners de la declaració de la Renda. Aquest període comença a comptar des del darrer dia per presentar la declaració. Així que, no et preocupis si encara no t'han ingressat els diners.

Si vas presentar la teva declaració de la Renda en termini, Hisenda té fins a sis mesos per revisar i tornar l'import. Si hi ha cap problema, us ho comunicaran.

Un home gestiona bitllets d'euros, i al cercle, el logotip d'Hisenda

A més, si Hisenda no compleix el termini, et pagaran interessos de demora. Aquests interessos se sumaran a l'import que t'han de tornar.

Recordeu que podeu consultar l'estat de la vostra devolució a la web de l'Agència Tributària. Només necessites el teu número de referència o el teu certificat digital.

Els motius pels quals Hisenda pot trigar més a tornar-te els diners

De vegades, Hisenda pot trigar més del compte a tornar els diners de la declaració de la Renda. Això pot ser degut a diversos motius.

Una dona és atesa a l'oficina d'Hisenda, i al cercle, un calendari

Un dels motius és que el contribuent hagi indicat malament el compte bancari per rebre l'ingrés. Un altre motiu és que el contribuent tingui un deute amb l'Administració o amb un particular, reconegut per un jutge.

Si tens un deute amb l'Administració, Hisenda retindrà els diners de la devolució fins que paguis el que cal. Això inclou possibles multes de trànsit impagades. Pots verificar si tens deutes pendents a la Seu Electrònica de l'Agència Tributària, a la secció 'Ajuda' i després a 'Consulta de Deutes'.

Si tens un deute privat reconegut judicialment, Hisenda pot embargar la devolució, o una part. En aquest cas, rebràs una notificació al teu domicili.

➡️ Economia

Més notícies: