Una parella de gent gran caminant per la platja mentre una mà sosté bitllets d'euro.
ECONOMIA

Sí, pots augmentar la teva pensió encara que ja estiguis cobrant els diners màxims

Encara que estiguis cobrant la pensió màxima, hi ha dues excepcions que et permeten rebre un plus addicional

La jubilació és un moment crucial a la vida de qualsevol treballador, i les pensions són el mecanisme que garanteix un suport econòmic durant aquesta etapa.

Si bé molts creuen que la pensió màxima és un límit insuperable, hi ha dues excepcions que permeten augmentar aquest ingrés. Vols saber com?

Una parella de grans revisa una carta, i al cercle hi ha un pot amb monedes i bitllets

La pensió màxima a Espanya per al 2024 se situa en aproximadament 3.175,04 euros mensuals, cosa que equival a 44.450,56 euros anuals.

Aquest límit s'estableix per garantir la sostenibilitat del sistema de la Seguretat Social. No obstant això, no tots els jubilats arriben a aquesta suma, ja que depèn dels anys cotitzats i les bases de cotització durant la vida laboral.

Treballar més enllà de l'edat legal de jubilació

Una de les maneres d'augmentar la pensió més enllà del màxim establert és continuar treballant després d'assolir l'edat legal de jubilació. Actualment, aquesta edat se situa en 66 anys i 6 mesos per a aquells que han cotitzat menys de 38 anys i 6 mesos. Per cada any addicional treballat, la pensió s'incrementa un 4%.

Muntatge d'una persona subjectant diversos bitllets d'euro ia la banda esquerra un home gran somrient

Per exemple, si decideixes treballar dos anys més enllà de l'edat de jubilació, podries obtenir un complement addicional d'aproximadament 244,2 euros mensuals. D'aquesta manera, la teva pensió total podria arribar fins a 3.300 euros al mes, superant el límit màxim.

Complement per a la bretxa de gènere

El complement per a la bretxa de gènere és una altra via per incrementar la teva pensió. Aquest complement s'atorga a les dones que han tingut fills i té com a objectiu compensar la desigualtat a les pensions derivada de les diferències en les carreres professionals entre homes i dones. El 2024, aquest complement és de 33,20 euros per fill, fins a un màxim de quatre fills.

Muntatge amb parella de gent gran i moneder amb bitllets d'euro

Com sol·licitar aquests increments

Per beneficiar-te d'aquests increments, és essencial que compleixis amb certs requisits i facis els tràmits necessaris davant de la Seguretat Social. En cas de continuar treballant després de l'edat de jubilació, has d'informar el teu ocupador i assegurar-te que les teves cotitzacions addicionals es registrin correctament.

Per al complement de maternitat, hauràs de presentar la documentació que acrediti el nombre de fills i qualsevol altre requisit específic que la Seguretat Social pugui sol·licitar. És recomanable revisar regularment les actualitzacions a la normativa per assegurar-te de complir tots els criteris.

➡️ Pensions ➡️ Economia

Més notícies: