Una parella gran somrient revisa les seves finances a casa mentre una mà treu bitllets d'euro d'una cartera.
ECONOMIA

Estàs cobrant una pensió de viduïtat? El que has de saber abans del juliol

La pensió de viduïtat és, actualment, un suport crucial per a moltes persones

Si estàs cobrant una pensió de viduïtat, és crucial que estiguis al corrent dels canvis que poden afectar la teva situació econòmica. La Seguretat Social estableix límits d'ingressos que, si se superen, poden portar a l'anul·lació del pagament de la teva pensió.

Amb l'entrada del juliol, aquests límits esdevenen especialment rellevants per assegurar que continues rebent la teva prestació sense inconvenients.

Una parella de persones grans està asseguda en una taula, revisant documents juntament amb una persona que sembla estar assessorant-los. A la cantonada superior esquerra de la imatge, hi ha un cercle vermell que mostra una mà traient bitllets d'euro d'una cartera.

La pensió de viduïtat és una prestació econòmica que s'atorga als cònjuges o parelles de fet d'una persona morta, sempre que compleixin certs requisits. Aquest ajut busca proporcionar un suport econòmic als que han perdut la seva parella i, amb això, una part significativa del seu suport.

Límits d'ingressos per a la pensió de viduïtat

Per a l'any 2024, els límits d'ingressos establerts per la Seguretat Social són clars: per als pensionistes sense cònjuge, el límit d'ingressos és de 8.942 euros anuals. En el cas dels pensionistes amb cònjuge a càrrec, el límit puja a 10.430 euros anuals.

Si els teus ingressos superen aquestes quantitats, la Seguretat Social té la potestat de suspendre la pensió de viduïtat. Això no sols implica deixar de rebre la prestació, sinó també possibles repercussions en la teva situació econòmica general.

Muntatge de fotos d'un home gran mirant la cartera i, de fons, un pla general de monedes

A més de no superar els límits d'ingressos esmentats, és important que els beneficiaris compleixin amb altres requisits establerts per la Seguretat Social.

No tornar a casar-se és un requisit fonamental, ja que contraure nou matrimoni o formalitzar una relació com a parella de fet pot fer que perdis el dret a la pensió de viduïtat.

També és essencial informar sobre canvis en la situació personal, notificant qualsevol canvi a la teva situació econòmica o personal que pugui afectar el cobrament de la pensió. A més, la Seguretat Social pot requerir revisions periòdiques per assegurar que segueixes complint els criteris per rebre la pensió.

Mans subjectant un bastó amb una imatge destacada a la dreta d'un conjunt de bitllets i monedes

Conseqüències de superar els límits d'ingressos

Superar els límits d'ingressos establerts pot tenir conseqüències serioses. La Seguretat Social té el dret de suspendre el pagament de la pensió de viduïtat si els teus ingressos anuals excedeixen els límits fixats. Això pot generar una situació econòmica complicada, especialment si depens en gran manera d'aquesta prestació.

Per evitar sorpreses desagradables, és aconsellable portar un control rigorós dels teus ingressos i mantenir-te informat sobre qualsevol canvi a la normativa de la Seguretat Social.

➡️ Pensions ➡️ Economia

Més notícies: