Muntatge amb família i mà amb bitllets
ECONOMIA

Els 200 euros extres al mes que podrien cobrar el 2025 totes les famílies amb fills

Es tracta d'un ajut que està en procés d'aprovació i que es pretén incloure als pressupostos de l'any que ve

El ministre de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, Pablo Bustinduy, ha reafirmat el compromís d'implementar una prestació universal de criança per a totes les famílies a Espanya. Aquesta tindria l'objectiu de garantir uns mínims de benestar infantil i reduir la taxa de pobresa infantil al país.

Aquesta mesura ha estat fixada en 200 euros al mes per cada nen menor de 18 anys. A més, no estarà subjecta als ingressos familiars, seguint el model de la majoria de països europeus.

Imatge de fons d´una família amb dos fills d´esquena i amb caixes, i una altra imatge d´una mà amb bitllets d´euros

200 euros per fill cada mes a partir del 2025?

La proposta, a la qual dona suport la vicepresidenta Yolanda Díaz i la ministra d'Infància, Sira Rego, es presentarà als pressupostos del 2025. Bustinduy destaca que, si es dugués a terme, aquesta prestació seria una eina molt més igualitària que les actuals ajudes socials.

"Es tracta de generar un dret universal que garanteixi unes condicions mínimes de benestar a tots els nens i nenes". Així ho va explicar Bustinduy en un acte públic organitzat pel Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030.

Muntatge amb una família d'esquena contemplant el capvespre i una mà amb diversos bitllets d'euro

Segons el ministre, la prestació podria reduir la pobresa infantil un 50% de manera immediata i disminuir la intensitat de l'altre 50% restant. "No és una idea radical. Hi ha 17 països a Europa que tenen una prestació d'aquest tipus i tots tenen una cosa en comú: índexs de pobresa infantil molt inferiors al d'Espanya", va recalcar.

El cost de no actuar sobre la pobresa infantil s'estima en 63.000 milions d'euros l'any. En comparació, la prestació universal de criança seria molt més econòmica, afirma el ministre.

"El cost de criar un nen o nena al mes és de 600 euros; 700 a les grans ciutats. Si considerem que el salari mitjà a Espanya està al voltant d'uns 1.600 euros al mes, ens fem una idea de l'aritmètica impossible a la qual s'enfronten moltes famílies al país", va assenyalar el ministre.

La FEFN ha estat reclamant una mesura d'aquest tipus des de fa anys, i la proposta de Bustinduy respon a aquesta demanda, buscant garantir unes condicions mínimes de benestar a tots els nens i nenes a Espanya, independentment de la situació econòmica de les famílies.

➡️ Ajuts ➡️ Economia

Més notícies: