Muntatge amb una empleada de la llar i un cercle amb monedes i bitllets d'euro
ECONOMIA

L'ajut que reben aquestes persones per contractar una empleada de la llar: compensa

Algunes persones requereixen els serveis d'aquests treballadors per tenir més qualitat de vida

Cada vegada més persones grans a Espanya opten per contractar una empleada de la llar. Aquesta decisió no només en facilita les vides, sinó que també els proporciona benestar i independència. Aquestes treballadores no només s'encarreguen de les tasques domèstiques, sinó que també ofereixen companyia i suport emocional als jubilats.

Aquest tipus d'ajuda cada vegada és més demandada, i hi ha diverses bonificacions per fer front als costos d'aquestes contractacions.

Aquestes professionals s'encarreguen de la neteja, la cuina i altres feines de la llar, permetent que la gent gran gaudeixin d'una vida més còmoda i sense preocupacions. A més, la presència d'una empleada pot ser una font de companyia i suport emocional.

Dues persones grans caminant de la mà amb un cercle que mostra bitllets d'euro.

Ajuts i bonificacions disponibles

El govern espanyol i les comunitats autònomes ofereixen diverses ajudes i bonificacions per a aquells que decideixin contractar una empleada de la llar. Aquests ajuts estan dissenyats per reduir el cost de la contractació i fer-lo més accessible per als jubilats.

Una de les principals, segons Madrid Informa, és la reducció del 20% en la cotització a la Seguretat Social per contingències comunes. Aquesta reducció s'aplica a aquells que contractin una empleada de la llar, cosa que suposa un estalvi significatiu en els costos laborals.

A més, hi ha una bonificació del 80% en les cotitzacions per desocupació i FOGASA. Aquesta rebaixa és especialment útil per a les famílies nombroses. Poden beneficiar-se d'una reducció addicional del 45% o 30% a la cotització a la Seguretat Social, depenent dels seus ingressos.

Una altra ajuda important és la reducció del 75% en la quota empresarial a la Seguretat Social. Serà per contingències comunes durant la baixa per incapacitat temporal en treballadores més grans de 62 anys. Aquesta mesura busca incentivar la contractació de persones de més edat, oferint un alleugeriment econòmic als ocupadors.

Una mestressa de casa, amb gest pensatiu, recolzat sobre la cistella de roba, i al cercle, uns bitllets d'euros

Salari mínim per a les empleades de la llar el 2024

El salari mínim per a les empleades de la llar el 2024 és de 15.875 euros cada any, repartits en 14 pagues de 1.134 euros cadascuna. Aquest salari està fixat pel Govern. És important que els ocupadors compleixin aquesta normativa per garantir un salari just i digne per a les treballadores de la llar.

Contractar una empleada de la llar pot ser una excel·lent opció per als jubilats que necessiten ajuda amb les tasques diàries. Les diferents bonificacions disponibles fan que aquesta opció sigui més accessible i econòmica.

A més de donar-los un cop de mà amb la neteja o cuina, els permetrà gaudir d'una major independència i benestar.

➡️ Economia

Més notícies: