Una mestressa de casa, amb gest pensatiu, recolzat sobre la cistella de roba, i al cercle, uns bitllets d'euros
ECONOMIA

Per fi una gran notícia per a les treballadores de la llar: l'ajuda que poden demanar

Com qualsevol altre treballador, les professionals domèstiques podran sol·licitar un subsidi quan acabin l'atur

Les treballadores de la llar poden demanar diverses ajudes, un cop esgotin la prestació per desocupació. I és que, de la mateixa manera que la resta de treballadors, també tenen dret a accedir a subsidis. Es tracta d'un canvi recent amb els drets laborals d'aquest col·lectiu, que ha vist avenços importants des del 2022.

La Seguretat Social ha implementat noves normatives que busquen equiparar les condicions laborals amb les d'altres treballadors. Entre aquestes millores s'inclouen el dret a la prestació per desocupació, cosa que abans no estava contemplada per a aquest sector.

El subsidi després d'esgotar l'atur és una ajuda econòmica que s'atorga a les empleades de casa que han acabat de rebre l'atur. Aquesta ajuda té com a objectiu proporcionar un suport financer addicional mentre les treballadores busquen una nova feina. És una mesura que reconeix la importància d'aquest col·lectiu i la seva contribució a la societat.

Muntatge amb una persona passant l'aspirador i una dona gran amb un somriure

Requisits per accedir al subsidi

Per poder accedir a aquest subsidi, les empleades de la llar han de complir una sèrie de requisits. A continuació, es detallen els més destacables:

- Haver esgotat la prestació per desocupació. És fonamental que la treballadora hagi acabat de rebre la prestació per desocupació abans de sol·licitar el subsidi.

- Estar inscrita com a demandant d'ocupació. L'empleada de la llar ha d'estar registrada al Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) com a demandant d'ocupació.

- No tenir ingressos superiors al 75% del Salari Mínim Interprofessional (SMI). Els ingressos de l'afectat no han de superar aquest límit.

- Complir el període de cotització. Cal haver cotitzat un mínim de 360 dies en els darrers sis anys per poder accedir a la prestació per desocupació. Un cop superat aquest període, ja es podrà demanar el subsidi.

Muntatge amb una dona gran prenent apunts, un cercle amb un senyal del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i una cartera amb diversos bitllets d'euro

Com sol·licitar el subsidi?

El procés per sol·licitar el subsidi és senzill. Les empleades de la llar han d'anar a l'oficina del SEPE més propera o fer la sol·licitud a través de la pàgina web de l'organisme. És important tenir a mà tota la documentació necessària, com ara el DNI, el certificat d'empresa i el justificant d'haver esgotat la prestació.

La implementació d'aquest subsidi és un gran avenç per a les empleades de la llar. No només proporciona un suport econòmic addicional, sinó que també reconeix la importància de la feina. A més, aquesta mesura contribueix a la igualtat de drets laborals i millora la qualitat de vida de moltes treballadores.

➡️ Ajuts ➡️ Economia

Més notícies: