Fotomuntatge amb un fons de Barcelona i una foto de la merceria Casa Gallofré que ha tancat, amb signes d'interrogació i un cadenat

ACTUALITAT

La històrica botiga de Barcelona que tanca després de 100 anys d'activitat

Barcelona s'acomiada d'una merceria emblemàtica de la ciutat, després d'estar en liquidació des de fa nou mesos

Barcelona perd un altre comerç. Una mítica botiga de la ciutat tanca les portes després de més de 100 anys d'història.

Es tracta de Casa Gallofré, una botiga ubicada al número 68 del carrer Manso, en ple barri de Sant Antoni. La històrica merceria va obrir el 1914 i ara s'acomiada de la ciutat comtal perquè no pot cobrir els costos del local i la producció.

Barcelona s'acomiada d'una botiga històrica

Després d'estar en liquidació des del mes de maig de l'any passat, la Rosa Maria Gallofré, la seva última propietària, s'ha vist obligada a tancar el negoci. Tot i que, en una entrevista a El Periódico assegura que disposava d'un relleu generacional, la impossibilitat de fer front a les despeses l'ha portat a prendre aquesta dràstica decisió.

Els motius del tancament es deuen principalment a la recent pujada del lloguer del local i als canvis en els hàbits de consum dels clients.

L'aparició dels grans magatzems i el posterior auge del comerç en línia ha perjudicat notòriament les petites botigues locals. Des del 2005, la facturació ha anat disminuint progressivament fins que va arribar la pandèmia de la qual no s'han pogut recuperar.

Captura de pantalla de X del compte Barcelona Singular
Casa Gallofré es va fundar el 1914 a Barcelona | @Bcnsingular

La història de Casa Gallofré

L'any 1914, dos germans de Tarragona van inaugurar a Barcelona la Casa Gallofré, especialitzada en articles tèxtils. Des dels seus inicis i fins al seu tancament, el local que ocupaven al barri de Sant Antoni era de lloguer.

Durant aquests 109 anys, la botiga ha estat partícip de la història i les tradicions de la capital catalana. En aquesta llarga etapa, han tingut l'oportunitat d'atendre una infinitat de clients, veïns i turistes.

La Casa Gallofré ha anat resistint tots els canvis que ha experimentat la ciutat comtal durant tots aquests anys. Durant la Guerra Civil, el negoci va demostrar una gran capacitat d'adaptació vestint els soldats, que combatien al front. Actualment, estaven enfocats principalment a comercialitzar roba interior i llenceria femenina.

Ara, després de gairebé 110 anys d'activitat, la Casa Gallofré abaixa la persiana. No sense haver deixat abans una gran empremta en aquesta ciutat i en els cors dels seus veïns.

No és la primera botiga emblemàtica de Barcelona que ha tancat les portes. Aquesta desaparició de negocis locals i històrics només fa que contribuir al deteriorament de la capital catalana, que a aquest pas es tornarà irreconeixible.