Façana de color vermell de la botiga de mobles Habitat a Barcelona amb tres persones a la porta
SOCIETAT

La coneguda botiga que tanca les portes a la Diagonal de Barcelona

Temps dolents per a les botigues de mobles a Barcelona. A finals d'aquest mes de gener abaixarà la persiana la coneguda botiga Habitat

Temps dolents per a les botigues de mobles a Barcelona. A finals d'aquest mes de gener abaixarà la persiana la coneguda botiga Habitat, en plena diagonal.

La popular multinacional francesa es va donar a conèixer el 1964 de la mà del dissenyador Terence Conran, sota el lema de ''Una casa ha de tenir esperit, però sobretot cor''. Han arribat a tenir 25 punts de venda distribuïts entre Espanya, França, Marroc i Suïssa.

Avui dia, a Espanya, només compten amb dues botigues: una a la Diagonal de Barcelona, i l'altra al carrer Serrano de Madrid.

Interior de la botiga Habitat a Barcelona amb mobles de saló
Han arribat a tenir 25 punts de venda distribuïts entre Espanya, França, el Marroc i Suïssa | Habitat

Cap avall

El 2020, l'actual propietari, Thierry Le Guénic, va adquirir Habitat i va invertir 12 milions d'euros a l'àmbit digital i en expansió de botigues. Tanmateix, no va tenir gaire èxit.

Ara, els seus 400 empleats es veuran afectats per la liquidació forçosa que l'empresa va emprendre el 28 de desembre passat. El motiu ha estat la falta de facturació, van passar de 100 milions d'euros el 2019 a 64 milions el 2021. Clarament, l'empresa ha anat pujant sense frens, i per això s'han vist forçats a abordar la seva liquidació.

Tot i això, l'amo no ha volgut desemparar els seus treballadors, i ha assegurat que l'empresa es compromet a ajudar a trobar una solució per a la recol·locació dels d'aquests.

Façana de color vermell de la botiga de mobles Habitat a Barcelona amb tres persones a la porta
La botiga d'Habitat a Barcelona es troba actualment a Diagonal amb Tuset | Redes sociales

Lloc privilegiat

La botiga d'Habitat a Barcelona es troba actualment a Diagonal amb Tuset, un punt privilegiat per a les vendes de mobles. Ja que, al seu voltant, hi ha establiments com Ikea, La Mallorquina o Kave Home. Anteriorment, havia tingut una altra ubicació al Centre Comercial el Triangle, però ni les millors localitzacions han salvat aquesta empresa del tancament.

La mala sort d'Habitat sembla haver-se contagiat a un dels seus veïns a la Diagonal, Maison du Monde. La companyia també està passant per problemes econòmics després de revisar molt a la baixa les seves previsions de venda.

La part positiva per als compradors és que fins al tancament tindran tots els productes en liquidació. Això suposa importants descomptes als seus mobles i decoració. Els més ràpids ja es van desplaçar el passat cap de setmana fins al lloc, on se sap que hi va haver cues quilomètriques.

Ara, l'última cosa que faltarà per conèixer és quin altre comerç trobarem al seu lloc.