
Juan del Val diu el que molts pensen del que ha passat amb Melody a Eurovisió
Juan del Val i l'equip de col·laboradors de 'La Roca' han opinat sobre Melody i el conflicte d'Israel a Eurovisió
La ressaca d'Eurovisió ha deixat més polèmiques que celebracions a Espanya. Mentre Àustria s'alça amb el triomf, l'actuació de Melody pel nostre país amb prou feines aconsegueix evitar l'últim lloc. A 'La Roca', Juan del Val ha abordat sense embuts el paper de la cantant espanyola i les tensions polítiques que han sacsejat el festival.
"Com algú que no veu Eurovisió mai, jo ahir vaig veure a Melody, és la primera vegada que escolto la cançó sencera, ho prometo. Havia escoltat l'estribillo. I de veritat ahir la vaig veure i em va semblar una actuació fantàstica, però és clar no vaig veure cap altra per tant", arrencava el debat Juan del Val a 'La Roca'.
El comentari arribava després que Melody publiqués un missatge a les xarxes just acabar la seva actuació, on s'intueix una crítica al sistema de votació del festival. Juan Del Val recollia les seves paraules amb atenció: " Diu visca la música i visca l'art malgrat que primin altres coses i ho deixa aquí com...".

Aquesta al·lusió va provocar un interessant creuament d'opinions entre els col·laboradors. Sara Ramos va voler posar en context la decepció generalitzada: "Però és que és Eurovisió i tots els anys passa el mateix. Entenc que volem guanyar, però és que sempre passa el mateix, tots els anys passen coses que no tenen res a veure amb la música". Una resignació que també compartia Nuria Roca: "Jo per això ja no apostaré".
"Eurovisió s'ha acabat", va rematar la presentadora de 'La Roca'. Per a Berni Barrachina, però, el festival no s'ha de prendre tan seriosament: "Cal prendre Eurovisió com el que és, un concurs de música en què participen un munt de països que no s'assemblen entre ells i els gustos i interessos dels quals són diferents i és un joc i venim a jugar".
No obstant això, el debat va pujar de to quan es va tractar el paper d'Israel en aquesta edició, marcada per la guerra a Gaza i la controvèrsia del televot. Juan del Val no es va estar de res: "Jo crec que el que pretén Israel és rentar la seva imatge i tampoc crec ni tan sols que ho estigui aconseguint".

"I després hi ha una complicitat en la resta de països. Em sembla una resposta molt tèbia del govern, bé de RTVE, que a vegades em fan confondre amb aquests termes, i em sembla que va ser molt tèbia parlant de silenci", afegia.
Tania Sánchez va obrir el meló de la retirada: "I què hauríem de fer retirar-nos?". Juan Del Val no va respondre directament, però va esmentar el cas belga: "Bé després hi havia el de Bèlgica que ni tan sols va emetre l'actuació". "A mi em sembla que és intolerable que Israel estigui a Eurovisió i de la mateixa manera que no participa Rússia, doncs Israel tampoc", afegia.
"És gent cantant, i si no ho separem doncs llavors no hauria de participar Israel o no hauríem de participar la resta si està Israel així de senzill", qüestionava també Carmen Ro. Una visió que no compartia Juan Del Val: "Però no és gent cantant, participa un país, uns comentaristes d'una televisió fan uns comentaris i els obliguen a callar i quan hi ha algú que està cantant i hi ha protestes en el públic es silencien. A mi personalment Eurovisió m'és igual però el que passa crec que és el reflex d'un problema molt greu i el que succeeix cal explicar-ho".
Més notícies: