Muntatge de fotos de Ramón García en primer pla mirant a càmera i una imatge circular desenfocada
TELEVISIÓ

El programa que va ajudar Ramón García a superar el divorci delicat de Patricia Cerezo

Ramón García va trobar en la feina a la televisió el pilar al qual agafar-se per superar la seva separació dolorosa

Ramón García ja forma part de la història de la televisió del nostre país. I és que ha estat i és un dels presentadors estrella. Així ho demostren els nombrosos èxits que ha aconseguit al llarg de la seva carrera.

Això sí, a l'àmbit personal, els darrers anys Ramón García ha hagut d'afrontar problemes, com ara el divorci complicat de la seva dona, Patricia Cerezo. Una ruptura inesperada, després de més de dues dècades junts, davant la qual va prendre una decisió. Es va aferrar a la seva feina en un programa per poder afrontar-la.

L'espai televisiu que va ajudar Ramón García en un moment molt difícil

Ramón García va ser el presentador de més èxit a la dècada dels 90, amb programes com ¿Qué apostamos? o el Grand Prix del verano. I aquest temps també va ser molt feliç per a ell personalment, ja que va conèixer treballant Patricia Cerezo i van iniciar una relació. La van consolidar el 1997, quan van decidir contreure matrimoni i al si del qual van tenir dues filles.

Amb el pas del temps, el basc va trencar la seva relació professional amb TVE, que havia estat casa seva durant moltíssims anys. No obstant això, el pitjor encara havia d'arribar per a ell en la seva faceta privada, ja que el 2019 va perdre el seu pare. Per si no n'hi hagués prou, el 2021 va ser molt més horrible, ja que va morir la seva mare i, a més, inesperadament, es va separar de la seva dona.

Aquesta última etapa va ser, sens dubte, la pitjor que ha tingut Ramón a la seva vida. Una etapa en què va aconseguir tirar endavant aferrant-se a la feina.

En concret, al programa que presenta des de 2016 a Castilla-La Mancha TV i que porta per títol En Compañía. Un espai que s'emet a les tardes i que ara acaba de celebrar els 2.000 programes.

Fotografia de Ramón García i Gloria Santoro celebrant el programa 2.000 de 'En compañía'

Precisament, amb motiu d'aquest aniversari, García ha acudit per parlar-ne a l'espai de ràdio La Rotonda. I allà ha confessat com va ser de dur durant un temps acudir al format a treballar. Ha reconegut emocionat que “he passat els pitjors moments de la meva vida, perquè vaig perdre la meva mare i el meu pare, em vaig divorciar i ningú sabia pràcticament res”.

“Jo hi venia cada dia calladet, amb el meu dolor. I amb les llàgrimes d'ara també. Que bonic és fer televisió, però que dur és, de vegades, sortir a un plató”.

Captura de Ramón García plorant a la ràdio de Castella-la Manxa

En aquest punt ha estat quan Ramón ha reconegut quant el va ajudar En Compañía a tirar endavant entre tant de patiment. Ha admès que “Jo em deia: «Ho has de fer, t'has de posar davant». La gent hi és esperant que feu el programa i hem de ser-hi”.

“Ha estat duríssim, però crec que ha estat la millor teràpia per a mi. Reincorporar-me molt ràpidament després de cada moment complicat i difícil dels darrers anys de la meva vida. M'ha ajudat molt la gent i l'afecte de l'equip, els espectadors i la gent que venia al programa”.

Ramón García té més paraules emotives per a En Compañía

Ramón García ha plorat en parlar dels tràngols tan durs que ha afrontat presentant En Compañía i què ha significat aquest per a ell. Tot i que ha fet més declaracions elogioses cap al format de Castella-la Manxa.

Captura de Ramón García en una entrevista a la ràdio de Castella-la Manxa

Així, ha admès que hi “plorem amb les històries dels convidats i amb les nostres. I és que, com ja he dit, també som persones, però també riem molt”.

Per això Ramón García està encantat amb la seva feina en aquest espai, que presenta cada tarda amb Gloria Santoro. Per això, espera complir, almenys, 2.000 programes més amb ell. També ho desitgen els televidents que el segueixen i que, diàriament, es queden enganxats als relats dels convidats que hi van per trobar parella i deixar enrere la solitud.

➡️ Televisió

Més notícies: