Primer pla de l'actriu Ana Garcés a la sèrie 'La Promesa' mirant a càmera amb el rostre seriós
TELEVISIÓ

La feina que tenia la protagonista de 'La Promesa' abans de triomfar a la sèrie

La protagonista de la popular sèrie de sobretaula tenia una feina totalment aliena al món de la interpretació

La Promesa s'ha convertit en la producció espanyola de l'any i un dels èxits més grans de la cadena pública en molt de temps. La sèrie de Televisión Española ha unit un elenc d'actors ja coneguts a l'àmbit televisiu nacional, amb nous talents del teatre, la televisió i el cinema.

Entre ells destaca la figura de la seva protagonista, Ana Garcés, que debuta al món de la interpretació i que abans tenia una ocupació totalment diferent.

La Promesa recrea l'Espanya de 1913 posant de manifest la diferència de classes. Ana Garcés interpreta Jana Expósito, que treballa infiltrada al servei dels Marquesos de Luján. La seva intenció és venjar l'assassinat de la seva mare i trobar el seu germà que va ser segrestat en néixer.

Ana Garcés, Jana Expósito en la ficció, treballava lluny de les càmeres

És la primera vegada que Garcés, que porta el pes d'aquesta història de venjança i d'amor, es posa davant de la càmera. La val·lisoletana, de 25 anys, va ser elegida per a aquest paper per Josep Cister, creador de la sèrie, unes hores abans de presentar a Televisión Española el càsting definitiu.

Garcés, que havia acabat els estudis d'interpretació feia dos anys, era a la capital treballant com a dependenta feia un any en una botiga de roba. Es va presentar al càsting de La Promesa justament una setmana abans que finalitzés el seu contracte. “El dimarts de la setmana que finalitzava el contracte vaig rebre un missatge que m'havien triat; el 31 vaig deixar la feina i l'endemà ja estava assajant”, explicava Garcés.

Imatge promocional de la sèrie 'La Promesa' de RTVE on apareixen tots els actors i actrius de l'elenc
A la sèrie 'La Promesa' treballen actors reconeguts i joves promeses de la interpretació | RTVE

Cister, per la seva banda, explicava què va veure en la jove actriu de La Promesa. "Vaig veure una cosa molt potent en ella, quan en plena prova es va girar, em va recordar Keira Knightley i em va semblar que tenia una força espectacular, una cosa molt aclaparadora". Aquesta va ser la raó per la qual va ser triada per aconseguir el paper del personatge principal.

És curiós que Garcés, quan es va presentar a la prova, no sabia que seria elegida per a un de tant de pes. "Pensava que era una donzella més i em feia il·lusió que tingués tanta trama, però mai vaig pensar que fos la protagonista", assegurava.

Després de ser seleccionada a La Promesa va ser quan es va assabentar de la importància del paper que havia d'interpretar. "Intento normalitzar el fet de ser protagonista i distanciar-me'n el màxim possible", explicava Ana Garcés. Ella vol viure aquesta experiència com "una jove de 23 anys que aborda la seva primera feina i que intenta fer-ho el millor possible".

Pel que fa al seu personatge, l'actriu considera que s'assembla a Jana en el fet que totes dues són "força tossudes. Sobretot amb allò que ens sembla injust". Ara bé, reconeix que no té res a veure amb ella en l'aspecte sentimental: “Jo no crec que sigui tan cursi com ella”.

Ana Garcés va arribar a la interpretació des del cant

Abans d'arribar al món de la interpretació, Ana va practicar dansa clàssica, cant líric i claqué. “Jo he cantat a molts cors i d'aquí vaig passar a iniciar-me en el teatre”, explicava en una entrevista. Va entrar en una companyia a Valladolid i finalment va optar per formar-se a l'Escola Superior d'Art Dramàtic.

Ana Garcés seria a La Promesa de La 1
Ana Garcés va practicar dansa clàssica i claqué abans de començar en el món de la interpretació | RTVE

Encara que de moment és aviat, Garcés mira al futur amb optimisme. "Tant de bo sigui bo i pugui continuar vivint d'això, però no em vull posar gaires expectatives", reconeixia. L'actriu és conscient de l'oportunitat que té entre mans i ara com ara es conforma a gaudir d'aquest "projecte meravellós".