Captura de pantalla
SUCCESSOS

La delinqüència no cessa a Barcelona: Lladre roba a la persona equivocada

El delinqüent va robar el patinet a un ciutadà que va anar darrere seu i el va retenir fins que va arribar la policia

La delinqüència disparada a Catalunya, especialment a Barcelona, sovint obliga els ciutadans a convertir-se en herois inesperats per garantir la seva seguretat. Cada cop hi ha més testimonis que decideixen gravar amb els mòbils aquestes situacions i pujar-lo a les xarxes socials. És el cas de @patrullabcn, un compte que puja aquests vídeos per denunciar la situació límit que viu la ciutat comtal amb la delinqüència desfermada.

Al vídeo es descriu com un lladre habitual de la zona va robar les claus a una dona gran, i durant la fugida li va robar el patinet a un treballador. En aquest cas va topar amb la presa equivocada, perquè se'n va anar darrere seu fins a aconseguir-ho. La víctima va retenir el lladre fins que va arribar la policia, en una situació molt semblant a la del ciutadà que va caçar el lladre d'una dona gran al barri de la Torrassa, a l'Hospitalet .

La multireincidència és un dels principals desencadenants de la inseguretat, sobretot a la ciutat comtal, on el 80% dels delictes són comesos per mena. L'any passat, sense anar més lluny, 500 delinqüents comuns van cometre més de 6.000 delictes. Una realitat que ni tan sols el Departament d'Interior de la Generalitat no pot negar, tot i considerar que la inseguretat no existeix sinó que és una fabricació de l'extrema dreta.

Aplaudeixen la valenta actuació

Molts usuaris de la xarxa social X i d'Instagram han aplaudit la valenta actuació d'aquests ciutadans, animant tothom a fer el mateix. Fa anys es va implantar a zones conflictives la moda de les patrulles ciutadanes. Per exemple al metro de Barcelona, una de les zones més insegures, on un grup de valents actua contra els carteristes i han evitat múltiples robatoris i actes de delinqüència.

És el cas també de Terrassa, on els darrers mesos s'han disparat els robatoris de vehicles, les baralles i les agressions. L'ajuntament va criticar la creació de patrulles ciutadanes perquè consideren que és perillós per als veïns. L'esquerra també titlla aquestes patrulles d'extrema dreta ja que consideren que aprofiten la percepció d'inseguretat per atacar col·lectius vulnerables.

➡️ Successos

Més notícies: