Fotomuntatge amb una imatge de fons d'un pacient ingressat a l'hospital i al capdavant Álex García, el jove espanyol repatriat des de Tailàndia

SUCCESSOS

Primeres paraules d'Álex García, l'espanyol repatriat amb avió des de Tailàndia

El biscaí Álex García trenca el seu silenci després de sortir de l'UCI, on va estar ingressat un total de 18 dies

Álex García, el basc repatriat des de Tailàndia després d'un parell de mesos ingressat per una pancreatitis aguda, passava a planta fa poques hores. El jove fa tres setmanes que està ingressat a l'Hospital de Cruces de Barakaldo, on va ser operat tot just aterrar, el passat 21 d'abril.

Després d'aquesta operació, el biscaí va passar 18 dies a l'UCI, però la seva situació ha millorat i ha aconseguit sortir. Per sort, els pitjors dies d'Àlex ja han passat i el jove ha atès els mitjans de comunicació per comentar com es troba. En aquest sentit, si es pot resumir en una paraula la seva situació actual, aquesta és "optimisme".

Primeres paraules d'Álex García després d'abandonar l'UCI: "Soc optimista"

Informativos Telecinco ha parlat amb el jove, qui ha deixat quina és la seva situació real. Alex García és "optimista en la recuperació", tot i que sap que serà més lenta del que ell desitjaria.

"Em trobo bé, m'estan retirant medicaments i estic agafant força a les cames. Després de tant de temps al llit, imagina't...", comentava a un redactor de Telecinco el jove.

El que més destaca Álex després de la seva odissea a Tailàndia és "estar molt agraït". El jove és conscient que "si arribo a estar un dia o dos més a Tailàndia, no ho explico".

Álex García ha explicat que "m'aixeco als matins i esmorzo, tot bé". La seva situació ha anat millorant "des que em van operar i em van treure el líquid i el pus del pàncrees. "A partir d'aquí, vaig anar cap amunt", assegura. "La cosa va bé i desitjo no fer un pas enrere", afirma il·lusionat.

Álex García descarta nous viatges, després del calvari viscut a Tailàndia

Els metges li han dit que la recuperació va per llarg, encara que ell voldria fer aviat una vida normal. Ja somia amb què arribi el moment de tornar a estar amb la seva dona i els seus fills.

Muntatge d?un hospitalitzat, Álex García i la seva dona, Usoa

"Trobo a faltar tot, la veritat. Només penso a tornar a casa i fer la meva vida com sempre. Portar els nens a l'escola, estar amb els pares parlant, tornar a treballar...", confessa.

Álex no oblida tot el suport rebut, especialment el de la seva família, que el va acompanyar a Tailàndia. La seva dona, la seva mare, el seu germà i fins i tot la seva cunyada sempre hi van ser. "He estat acompanyat en tot moment per ells, els hi dec tot", expressava amb emoció.

Sobre si ha perdut les ganes de tornar a viatjar, Álex afirma que "en dos anys, com a mínim, no sortiré. Com a molt a les Canàries, Tenerife o Salou, amb els nens. Però després sí que viatjaré".

Quan tingui pensat viatjar, es farà "una anàlisi i em trauré una bona assegurança de viatges". "Encara que vagis a l'agència i sembli molts diners, vas fora i els preus dels hospitals són al·lucinants. Als meus amics els hi dic: 'Si et gastes en el viatge 3.000 o 4.000 euros, gasta't 60, que mai se sap què pot passar'", insisteix Álex.

➡️ Successos

Més notícies: