Captura de pantalla de Twitter

SUCCESSOS

VÍDEO: Aplaudiments al ciutadà anònim que va evitar el robatori d'una bossa a BCN

El jove va retenir el lladre fins que van arribar els Mossos i se'l van emportar detingut

L'increment de la inseguretat a moltes ciutats de Catalunya ha donat peu al fenomen dels ciutadans anònims que actuen per garantir la seguretat dels veïns. És el cas del jove que ha evitat robar una bossa a una dona gran al barri de la Torrassa de l'Hospitalet, a Barcelona. El vídeo ha causat sensació a Instagram, i molts usuaris han volgut mostrar el suport a aquest heroi sense capa.

La publicació explica que el succés va passar ahir al migdia al parc dels escacs de la Torrassa, “on un habitual delinqüent de la zona li va arrencar la bossa de mà a una dona gran emprenent la fugida”. A continuació, “un jove testimoni dels fets va córrer darrera del delinqüent aconseguint reduir-lo fins a l'arribada dels Mossos d'Esquadra, que se'l van emportar detingut”. Altres comptes s'han fet ressò del succés, afirmant que “cada cop més ciutadans actuen pel seu compte contra la delinqüència”.

“Molt bé, felicitats”, diu un dels comentaris, “altres només graven i no fan res més, cal actuar i tant de bo tots els que vegem una cosa així no deixem que el pànic ens impedeixi actuar”. Són molts els que aplaudeixen el jove que va parar el lladre. “La llàstima és que si el delinqüent es queixa d'alguna lesió té el dret de denunciar i l'altre ho pagarà”, diu un altre, “estem a Espanya”.

Hi ha una altra reflexió interessant d'un usuari que diu que ha arribat el moment de dir prou: “És vergonyós veure com a les autoritats no els importa i els tornen a deixar anar, sembla una mica orquestrat per desintegrar la societat espanyola i permetre que els estrangers els humilien traient-los de casa seva. Hi ha una cosa molt gran darrere de tants atropellaments a estrangers espanyols a la seva pròpia terra”.

Ciutadans s'organitzen contra la delinqüència

Cada cop són més els ciutadans que s'organitzen contra la delinqüència, ja sigui pujant vídeos per denunciar la creixent inseguretat, actuant davant la comissió d'un delicte o formant les anomenades patrulles ciutadanes. Això ha generat un debat sobre si davant de l'actual situació, els ciutadans estan legitimats per actuar contra els delinqüents. En aquest cas, el vídeo ha obtingut comentaris positius aplaudint el jove que no va dubtar a parar el lladre.

➡️ Successos

Més notícies: