Muntatge amb el rostre del cuiner José Andrés i en un cercle el plat d'amanida grega
SOCIETAT

El xef José Andrés prepara l'amanida grega més completa: la tens llesta en pocs minuts

José Andrés ha tornat a sorprendre amb aquesta recepta, que ha definit com un exemple de cuina mediterrània oriental

José Andrés és un cuiner espanyol que ha aconseguit ser conegut a tot el món pels seus restaurants i per la defensa de la gastronomia del nostre país. 

Això sí, també li encanten plats típics d'altres països, que no dubta a posar a la carta dels locals. És més, ara en concret ha revelat a la seva web com preparar-ne un: amanida grega. 

José Andrés ha donat a conèixer en la seva publicació Longer Tables com elaborar aquesta recepta que ofereix al seu restaurant novaiorquès Zaytinya. És una proposta sana i, segons ell, típica de la “cuina mediterrània oriental”. I, a més, té a favor seu el fet que es prepara ràpidament, en qüestió d'uns quants minuts. 

Ingredients per preparar l'amanida grega de José Andrés 

INGREDIENTSQUANTITAT
Formatge feta200 gr
Tomàquets3 unitats
EspinacsAl gust
SalAl gust
OrengaAl gust
Cogombre1 unitat
Ceba vermella1 unitat
Oli d'olivaUn rajolí
VinagreUn rajolí
Pebrot verd1 unitat
Granada1 unitat
OlivesAl gust

 

Els passos que segueix José Andrés per elaborar l'amanida 

1. Preparar les verdures 

El primer que cal fer per elaborar aquest plat d'origen grec és rentar i trossejar tant els tomàquets com el cogombre, la ceba i els espinacs. A continuació, es tiren en un bol al costat de les olives, el pebrot verd i les llavors o grills de la magrana. 

2. Amanir l'amanida 

Ara és el moment de trossejar el formatge feta a daus per, tot seguit, afegir-los a l'esmentat bol. Ja, per últim, el que queda és amanir l'amanida, afegint les quantitats que es vulgui de sal, orenga, oli d'oliva i vinagre. Després, cal barrejar-ho tot bé i degustar aquest exquisit i tradicional plat grec. 

D'aquesta manera, es pot preparar una amanida boníssima i sana, gràcies al cuiner José Andrés. Un famós xef que també ens ha ensenyat a cuinar des de vins fins a postres