El xef José Andrés i pells de verdures acumulades
SOCIETAT

El xef José Andrés revela el secret per preparar el millor brou, i sense gastar

El reconegut cuiner busca que allò que considerem deixalles, tingui una utilitat a l'hora de cuinar

Quan ens posem a cuinar ens adonem de tot el que llencem. Per exemple, en el cas de les verdures, part del que paguem se'n va a les escombraries perquè no li veiem utilitat. Exemple d'això poden ser les pells, els troncs del bròquil o la coliflor i altres residus habituals.

Sí que és veritat que no ens parem a pensar si tot el que llencem pot tenir alguna utilitat. Com que són parts que per a la nostra recepta no són vàlides, directament les llencem a les escombraries. Però avui sabràs com poder-les aprofitar.

És el xef José Andrés el que ha escrit sobre aquest tema al seu llibre Verduras sin límites. Hi parla, entre altres coses, de la seva preocupació per no llençar menjar, on inclou el que considerem residus. Més concretament, explica que amb tot plegat podem fer un brou que està realment bo.

No llencis res, fes-ho servir per fer un saborós brou

En els dies previs a fer aquest brou, hauràs d'anar acumulant tot el necessari per elaborar-lo. Per això, cada cop que cuinis, posa en un bol les pells que obtinguis de la verdura, les cebes o les patates. També hi pots incloure les llavors, els troncs i fins i tot les fulles.

Tingues-los a la nevera fins al dia que en tinguis prou per poder fer el brou. Veuràs com la quantitat va creixent i seràs més conscient de tot allò que es malgasta. Aquest és un bon mètode per aprofitar-ho tot.

El dia que facis el brou, en primer lloc neteja-ho tot bé i posa-ho en un bol amb aigua bullent. Quan comenci a bullir tot, només hauràs de retirar les restes colant el líquid. L'últim pas serà assaonar i, si vols, afegir llimona o fideus per donar-li un altre toc.

És important conservar bé les pells

Quan ho provis, pot ser que trobis en aquest brou una solució molt econòmica i alhora saborosa. Però has de tenir alguns aspectes en compte perquè les sobres no se't facin malbé. I és que la gràcia d'això és no haver de llençar res a les escombraries.

Per això mateix, no has de deixar les pells durant molt de temps a la nevera, ja que es posaran dolentes. També, si vols, les pots desinfectar abans de desar-les. Per fer-ho, poseu-los un rajolí de vinagre o de llimona a l'hora de netejar-les.

El xef recomana que la primera vegada que facis aquest brou, posis a part les fulles del que hagis de coure. Quan li agafis pràctica podràs anar fent diferents sabors. Al final tot dependrà del que hagis cuinat, ja que això influirà en les sobres que generis.

➡️ Societat

Més notícies: