La sopa castellana de Martín Berasategui: ideal per alleujar els refredats
El xef Martín Berasategui ha revelat la manera ideal de preparar aquesta recepta tan saludable i tradicional
Els refredats són molt habituals en aquesta època de l'any i per alleujar-los, a més de fàrmacs, es pot recórrer a certes receptes. Sí, a plats que resulten calents i reconfortants, perquè, entre altres coses, tenen ingredients que combaten els símptomes. Aquest seria el cas, per exemple, de la sopa castellana que Martín Berasategui ha donat a conèixer.
ROBINFOOD / Sopa de ajo + Sangría de cava
El xef basc ha indicat com preparar una proposta tan tradicional en algun dels programes de televisió en què ha participat, com Robin Food. I és que ho ha destacat pel seu sabor i perquè el seu ingredient principal, l'all, lluita contra els bacteris i els virus.
Ingredients per preparar la sopa castellana de Martín Berasategui
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Alls | 16 dents |
Ous | 3 unitats |
Oli d'oliva | Un bon raig |
Sal | Al gust |
Pebre vermell dolç | Un pessic |
Caiena | Un pessic |
Polpa de pebrot xoricer | 2 cullerades |
Pa sopako | Un bon tros |
Salsa de tomàquet | 8 cullerades |
Aigua calenta | 2 litres |
Els passos que segueix Martín Berasategui
1. Daurar els alls i el pa
Aquest plat tradicional es comença afegint un bon raig d'oli en una cassola. Es posa al foc i, quan aquest estigui calent, s'hi afegeixen els alls pelats i laminats, així com la caiena. Quan estiguin llestos, s'incorpora el pa tallat a làmines fines.
Durant uns nou minuts cal tenir el pa a foc lent, aconseguint que es dauri per tots els costats i es vagi amarant. Aleshores, serà el moment d'afegir el pebre vermell. Es remena tot bé.
2. Cuinar la sopa
El següent pas, segons detalla Martín Berasategui, requereix afegir a la cassola la salsa de tomàquet, la polpa de pebrot i l'aigua. Aboqueu-hi també una mica de sal i deixeu-ho tot al foc durant uns 20 minuts.
3. Afegir els ous i emplatar
Per finalitzar, a l'olla s'hi incorporen els ous, ben escalfats o bé batuts, a gust de cada persona. Es deixa tot uns minuts i només queda que reposi. L'última cosa serà procedir a emplatar la recepta en una bonica cassola.
D'aquesta senzilla manera, es pot preparar un plat tradicional boníssim que, a més, ajuda a combatre el refredat. Ja saps la manera d'elaborar-ho, gràcies al cuiner Martín Berasategui, que també ens ha anat donant a conèixer com fer arròs caldós i fins i tot flam d'ou.
Més notícies: