Muntatge amb un bol de sopa castellana i un cercle amb la cara del xef Martín Berasategui
SOCIETAT

La sopa castellana de Martín Berasategui: ideal per alleujar els refredats

El xef Martín Berasategui ha revelat la manera ideal de preparar aquesta recepta tan saludable i tradicional

Els refredats són molt habituals en aquesta època de l'any i per alleujar-los, a més de fàrmacs, es pot recórrer a certes receptes. Sí, a plats que resulten calents i reconfortants, perquè, entre altres coses, tenen ingredients que combaten els símptomes. Aquest seria el cas, per exemple, de la sopa castellana que Martín Berasategui ha donat a conèixer.

ROBINFOOD / Sopa de ajo + Sangría de cava

El xef basc ha indicat com preparar una proposta tan tradicional en algun dels programes de televisió en què ha participat, com Robin Food. I és que ho ha destacat pel seu sabor i perquè el seu ingredient principal, l'all, lluita contra els bacteris i els virus.

Ingredients per preparar la sopa castellana de Martín Berasategui

INGREDIENTSQUANTITAT
Alls16 dents
Ous3 unitats
Oli d'olivaUn bon raig
SalAl gust
Pebre vermell dolçUn pessic
CaienaUn pessic
Polpa de pebrot xoricer2 cullerades
Pa sopakoUn bon tros
Salsa de tomàquet8 cullerades
Aigua calenta2 litres

Els passos que segueix Martín Berasategui

1. Daurar els alls i el pa

Aquest plat tradicional es comença afegint un bon raig d'oli en una cassola. Es posa al foc i, quan aquest estigui calent, s'hi afegeixen els alls pelats i laminats, així com la caiena. Quan estiguin llestos, s'incorpora el pa tallat a làmines fines.

Durant uns nou minuts cal tenir el pa a foc lent, aconseguint que es dauri per tots els costats i es vagi amarant. Aleshores, serà el moment d'afegir el pebre vermell. Es remena tot bé.

2. Cuinar la sopa

El següent pas, segons detalla Martín Berasategui, requereix afegir a la cassola la salsa de tomàquet, la polpa de pebrot i l'aigua. Aboqueu-hi també una mica de sal i deixeu-ho tot al foc durant uns 20 minuts.

3. Afegir els ous i emplatar

Per finalitzar, a l'olla s'hi incorporen els ous, ben escalfats o bé batuts, a gust de cada persona. Es deixa tot uns minuts i només queda que reposi. L'última cosa serà procedir a emplatar la recepta en una bonica cassola.

D'aquesta senzilla manera, es pot preparar un plat tradicional boníssim que, a més, ajuda a combatre el refredat. Ja saps la manera d'elaborar-ho, gràcies al cuiner Martín Berasategui, que també ens ha anat donant a conèixer com fer arròs caldós i fins i tot flam d'ou.

➡️ Societat

Més notícies: