Una dona aixeca el polze en senyal d'aprovació, sobre un matalàs de fons i al cercle una captura netejant un matalàs

SOCIETAT

Truc per recuperar el blanc del matalàs i deixar-lo com acabat de comprar

Hi ha un truc molt senzill per treure les taques més difícils sense necessitat de recórrer a productes químics o abrasius

Amb els anys resulta força comú que els matalassos vagin acumulant taques. En general, tenen la particularitat que no es poden treure amb massa facilitat. Però hi ha un truc que ens ajudarà a recuperar el blanc i que ens el deixarà com a nou.

No cal utilitzar cap producte químic ni abrasiu que el pugui fer malbé. La usuària d'Instagram la_ordenatriu ofereix un consell molt senzill per tornar-li al matalàs el seu color original. Aclareix que aquesta recomanació també resulta vàlida per a viscoelàstic.

Aquest truc consistirà bàsicament a aplicar una capa de bicarbonat sobre la zona tacada. A continuació posarem unes gotes d'aigua oxigenada, sense necessitat de mullar-lo molt. Cal deixar que aquesta barreja actuï durant almenys mitja hora.

Aquests dos productes se solen fer servir amb força freqüència en l'àmbit de la neteja. Destaquen sobretot per la seva efectivitat, però també per la seva escassa agressivitat, ja que no provoquen danys com a cremades.

Passar una baieta humida al matalàs si no es treu del tot la taca

La creadora de continguts assenyala que un cop transcorreguts aquests 30 minuts caldrà raspallar la zona de la taca del matalàs. Amb l'ajuda d'un recipient anirem retirant les restes de bicarbonat, que hauran quedat en forma de pasta. Afegeix que serà més convenient aquesta manera que l'ús de l'aspiradora, ja que correm el risc que es pugui fer malbé.

En cas que quedi alguna taca proposa "passar en aquell moment una baieta de microfibra humitejada amb aigua normal per rematar". Considera que aquesta combinació ajuda a "treure taques i fins i tot olor", com pot ser a pis o a sang.

El truc pot resultar molt efectiu, però només si es fa seguint les seves indicacions. Demana als seguidors que reparin en un detall que resulta especialment important. I és que a la barreja de bicarbonat i aigua oxigenada al matalàs no li ha de donar el sol.

En cas contrari, es corre el risc que groguegi i "és difícil de treure aquest espatllament". Acaba el seu missatge demanant als usuaris que provin aquest remei i donin la seva opinió sobre el resultat.

Com aquest, hi ha altres trucs similars, amb sabó de plats, barrejant primer a un bol, etc. L'important del truc és sempre utilitzar l'aigua oxigenada i el bicarbonat.