Muntatge amb una imatge de fons de l'Agència Tributària i una altra d'una noia que celebra amb un ordinador i una altra imatge de diversos bitllets d'euro

SOCIETAT

El millor truc per estalviar fins a 6.000 € a la declaració de la Renda d'aquest any

Aprofitant els darrers canvis en la declaració de la Renda es poden aconseguir importants beneficis econòmics

Arriba el moment de presentar la declaració de la Renda i el desig de tot contribuent és que ens surti a tornar. Si som capaços d'aprofitar tots els canvis i deduccions que s'apliquen des d'aquest any, el benefici seria considerable. Un expert revela el truc per arribar a estalviar fins a 6.000 euros.

El periodista especialitzat en dades de La mirada crítica, de Telecinco, Antonio Texeira, incideix en alguns detalls a tenir en compte.

En primer lloc, recorda que tindran l'obligació de complir amb aquest tràmit els que "hagin guanyat més de 15.000 euros amb més d'un pagador. Abans eren 14.000", aclareix. Això tenint en compte que del segon i la resta de pagadors s'hagi cobrat, en total, més de 1.500 euros.

També hi haurà novetats a la declaració de la Renda per als autònoms. Explica que al marge del que hagin facturat, "tots hauran de passar per caixa. Igual que els treballadors per compte d'altri que hagin cobrat més de 22.000 euros amb un sol pagador".

Els consells per estalviar a la declaració de la Renda

Texeira recorda les deduccions a què tindran dret aquells que estiguin de lloguer. "Si vius d'inquilí, pots deduir fins al 10% del que estàs pagant", apunta.

Per part seva, els que comptin amb un habitatge en propietat "la deducció arriba al 15% del que ha pagat durant el 2023 d'hipoteca". Aquest avantatge només el podran gaudir els que l'adquirissin abans del 2013.

Les comunitats autònomes també ofereixen una sèrie de desgravacions. La Rioja i el País Valencià permeten "deduir les despeses de gimnàs; a les Canàries i Cantàbria hi ha deduccions per despeses de malaltia". Per part seva, a Aragó i Astúries "les despeses de llibres de text i material escolar" desgraven.

El periodista es pronuncia, a més, sobre l'ajuda que poden tenir les mares treballadores amb fills menors de 3 anys. La rebaixa s'eleva a la declaració de la Renda per sobre dels 2.000 euros si "ho està portant a la guarderia". Si el menor no acudeix a un centre, l'ajuda es reduiria a 1.200 euros anuals.

També reben bones notícies aquells que compressin un vehicle elèctric l'any passat. Tenen la possibilitat de deduir “el 15% del total del cotxe”. Aquells que instal·lessin un punt de recàrrega al seu domicili "recuperarien fins a 4.000 euros a l'any", afegeix l'expert.

Val la pena analitzar els canvis a la declaració de la Renda

Texeira incideix en la importància d'analitzar les 70 noves variacions que incorpora Hisenda a l'hora de fer la declaració de la Renda. "S'han de revisar perquè estem parlant de moltíssims diners", apunta. En alguns casos, admet que s'arribaria fins als 6.000 euros de desgravació.

El termini de presentacions ja és obert i es prolongarà fins a l'1 de juliol.

➡️ Societat

Més notícies: