Muntatge amb diversos bitllets d'euro, el logotip de l'Agència Tributària i un cercle amb mans subjectant un mòbil

SOCIETAT

Com s'aconsegueix el número de referència per fer la Declaració de la Renda?

El número de referència és la manera més fàcil d'identificar-se per fer la Declaració de la Renda, que comença el pròxim 3 d'abril

El compte enrere ha començat perquè s'iniciï el període corresponent a la campanya de la Renda d'aquest any. El termini per presentar la declaració va des del pròxim 3 d'abril a l'1 de juliol.

Tots els contribuents necessiten tenir clar com donar compte al fisc dels ingressos que han tingut l'any 2023. I un dels mitjans per accedir als diferents serveis de la Renda és el número de referència.

Gràcies a aquest número, el contribuent es pot identificar davant de l'Administració, bé per fer algun tipus de consulta a la web d'Hisenda. O per demanar hora o per aconseguir l'esborrany de la vostra declaració.

Parlem d'un número que es compon de sis caràcters i seria l'equivalent al DNI electrònic, certificat electrònic o clau PIN. Segons apunta a la seva pàgina web l'Agència Tributària, es tracta d'un codi que “ens permet accedir als diferents serveis de Renda disponibles per a cada campanya”.

Hisenda explica com aconseguir el número de referència per a la Renda 2024

Amb aquest número de referència, podem obtenir la declaració mitjançant el sistema Renda Web i presentar la declaració d'IRPF. Això sí, "en cas que suposi com a resultat una devolució o un ingrés amb domiciliació".

Cal saber que el codi que hem fet servir a la campanya anterior de la Renda ja no val per a la que començarà en uns dies. "El número de referència que ja has utilitzat no és vàlid i n'has d'obtenir un de nou", aclareixen des d'Hisenda.

Cal indicar l'import de la casella 505 de la declaració de la renda anterior

Aquest número de referència es pot obtenir a l'app de l'Agència Tributària o bé a la seva pàgina web. Necessitem aportar el NIF, la data de caducitat del DNI o el número de suport del NIE. Igualment, caldrà donar compte de l'import de la casella 505 de la declaració de la Renda de l'exercici previ.

Si pel que fos, el contribuent no hagués emprès la declaració de la renda l'any passat, l'import de la casella 505 serà substituït. Ho farà pels cinc últims dígits de l'IBAN d'un compte bancari on siguin titulars.

➡️ Societat

Més notícies: