Primer pla a color de Sant Dionís de Corint

SOCIETAT

Santoral d'avui, dilluns 8 d'abril del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest dilluns, 8 d'abril del 2024, el Santoral de l'Església Catòlica recorda un dels homes més distingits d'Església del segle II

Aquest dilluns, el Santoral de l'Església Catòlica recorda un sant que impulsava els seus fidels a practicar la caritat i la solidaritat amb els més necessitats.

Qui és Sant Dionís de Corint, el Sant més important d'aquest dijous 8 d'abril?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda avui especialment a Sant Dionís de Corint. Sabem que va viure al segle II, gràcies a una carta que va dirigir al papa Soter. També que va morir al voltant de l'any 178, per un escrit d'Eusebi de Cesarea que explica en la seva història eclesiàstica que va viure durant l'onzè any del regnat de Marc Aureli.

S'ha demostrat que fou bisbe de Corint. Va ser successor d'Hegesip i predecessor de Baquil. Aquest sant, segons sembla, va escriure a les comunitats de Lacedemònia, una antiga porció del Peloponès, sobre l'ortodòxia, la pau i la unió.

Va escriure als atenesos recomanant-los viure segons a Evangeli, ja que molts d'ells eren ateus. A més, va contactar amb els ciutadans de Nicomèdia, que tenien molt arrelat el dualisme.

De la seva prolífica obra la més rellevant és la carta que va enviar als romans, de la qual se'n conserven alguns fragments. En ella, va respondre al papa enviant-li almoines. Sense moure's de Corint, va exercir un fecund apostolat epistolar que no va conèixer fronteres; el paper, la ploma i el Mar Mediterrani van ser els seus còmplices en la difusió de la Fe.

Dionís és un nom masculí d'origen grec el significat del qual és 'el que es consagra davant Déu en l'adversitat'. Aquest dia a Espanya, uns 123 homes celebren el seu sant gràcies a Sant Dionís de Corint.

Beat Domingo Santísimo Sacramento

El beat Domingo Santísimo Sacramento va ser un prevere de l'Ordre de la Santíssima Trinitat que va viure al segle XX. Va destacar pel seu amor a Crist, la Mare de Déu, i l'Eucaristia, i també per la seva pietat i per la seva erudició teològica, així com pel seu amor als malalts abandonats. Va treballar amb totes les seves forces per a la salvació de les ànimes i en magnificar la glòria de la Trinitat.

Primer pla a color del beat Diumenge Santíssim Sagrament
Beat Domingo Santísimo Sacramento | Diócesis de Cuenca

Sant Àgab

Sant Àgab va ser un profeta del segle I. Segons testifiquen els Fets dels Apòstols, va anunciar una gran fam sobre tota la terra, així com les dificultats que Sant Pau va suportar.

Primer pla a color de Sant Agabo
Sant Àgab | Wikimedia Commons

Altres Sants: el Santoral complet del dilluns 8 d'abril

El Santoral de l'Església Catòlica, aquest dilluns 8 d'abril, a més recorda aquests sants i beats:

  • Sant Amanci de Com
  • Sant Asíncrit
  • Sant Dionís d'Alexandria
  • Sant Flegon
  • Sant Herodió
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: