Muntatge de diners en efectiu i Hisenda
SOCIETAT

Nou avís d'Hisenda sobre la Declaració de la Renda el 2024

Hisenda aclareix tots els dubtes als contribuents que no saben quin ingrés es considera com un segon pagador


Quan falten pocs dies perquè arrenqui una nova Campanya de la Renda, cal saber que estàs obligat a presentar-la si has cobrat més de 22.000 € d'un pagador.

Així mateix, una de les novetats del 2023 va ser ampliar de 14.000 a 15.000 € el límit per estar obligat a fer-la amb dos o més pagadors. Parlem del cas en què has guanyat més de 1.500 euros del segon i els successius pagadors.

Molts tenen el dubte de què significa un segon pagador per a l'Agència Tributària. En alguns casos, no hi ha cap dubte. Per exemple, si parlem d'un canvi de feina dins l'exercici fiscal, passant a tenir dues empreses pagadores.

Els ingressos que t'obliga a declarar Hisenda a la Renda amb dos pagadors

Altres vegades, les situacions no són tan clares com, per exemple, el que perceps per la prestació per desocupació del SEPE. Has de conèixer que Hisenda considera que hi ha un segon pagador quan es cobrin diners d'una empresa, entitat o organisme amb el seu propi CIF.

Estem parlant que cada CIF que t'hagi pagat ens pot servir per conèixer quants pagadors hi ha de cara a la Declaració de la Renda. Si ens fixem en els ingressos que compten amb un pagador més a l'IRPF, hi ha l'atur i els subsidis per desocupació. No t'oblidis d'incloure aquesta informació a la teva declaració a partir del pròxim 3 d'abril.

Tampoc t'oblidis de la Renda Mínima d'Inserció i l'Ingrés Mínim Vital. Igualment, els ERTE són un altre pagador més de cara a la declaració i els diners del pla de pensions.

Excepcions que no compten com a segon pagador

Si parlem de les excepcions, ens podem referir a la subrogació de treballadors i successió d'empresa. I és que, quan una empresa modifica el CIF o l'absorbeix una altra, no podem dir que hi hagi dos pagadors. Ara bé, hem de tenir clar que no cal pagar més IRPF si canviem de feina o perquè tenim dos pagadors.

Si has cobrat l'atur o has treballat per a dues empreses el 2023, no et preocupis perquè no pagaràs més impostos. Això sí, en el resultat de la Renda sí que hi pot influir a causa de les retencions d'IRPF i la manera de calcular-les.

Per conèixer quants diners ens retindran d'IRPF, es tindran en compte els diners que ens paguen, no els ingressos que tinguis. Com més cobris, més pagaràs i més et retindran al capdavall.

Com que es divideixen els ingressos en dos o més pagadors, es calcularà la retenció que cal aplicar segons el que t'abonin i per això la retenció serà menor. Aquesta situació explica que amb dos pagadors el més lògic és que la Renda et surti a pagar perquè et van retenir menys quantitat de diners que si haguessis cobrat únicament d'un pagador.

➡️ Societat

Més notícies: