El truc del xef Pepe Rodríguez per preparar les millors torrijas casolanes
Pepe Rodríguez fa unes torrijas que respiren tradició gràcies a la recepta que duu a terme el xef
Pepe Rodríguez és prou conegut. La seva forma de cuinar cerca respectar la tradició de cadascuna de les receptes de la nostra gastronomia. Per això mateix, dins de les seves elaboracions no hi podien faltar les torrijas.
Ara que arriba la Setmana Santa, les torrijas tornen a ser un dels dolços amb més demanda. Per això mateix, aquí et deixem la manera de fer-les seguint les pautes de Pepe Rodríguez. Per començar, aquí tens el llistat dels ingredients que necessitaràs.
Ingredients per a les torrijas de Pepe Rodríguez
Ingredients per fer les torrijas, segons Pepe Rodríguez
Ingredient | Quantitat |
Llet infusionada | 1 litre |
Pa de torrija | 1 barra |
Ous | 3 unitats |
Oli | |
Sucre | |
Canyella en pols |
Ingredients per a la llet infusionada
Ingredient | Quantitat |
Llet sencera | 1 litre |
Ratlladura de llimona | |
Ratlladura de taronja | |
Canyella | 2 branques |
Vainilla | 1 beina |
Sucre | 100 grams |
Ingredients per a l'almívar
Ingredient | Quantitat |
Aigua | 1 litre |
Vi blanc | 75 grams |
Sucre | 250 grams |
Pell de llimona | |
Pell de taronja | |
Canyella | 1 branca |
Prepara les torrijas a l'estil de Pepe Rodríguez
1. Comencem amb la llet infusionada
Per fer aquestes torrijas, segons la recepta de Pepe Rodríguez, haurem de començar amb alguns passos previs com infusionar la llet. Aquest pas és molt senzill, ja que només haurem de bullir la llet amb tots els ingredients que t'hem detallat. Tot seguit, l'apartem del foc i la reservem fins que ens faci falta.
2. Seguim amb l'almívar
Aquest pas és molt semblant a l'anterior, per la qual cosa també serà molt senzill. Posem l'aigua i tots els ingredients i els portem a ebullició. Un cop bulli, també ho reservem per quan ens faci falta.
3. Comencem a fer les torrijas
El primer pas per fer les torrijas és introduir-les a la llet infusionada i donar-hi voltes perquè s'impregni bé. D'altra banda, batem els ous i hi posem una cullerada de la llet infusionada. Agafem les nostres torrijas impregnades i ara les passem per la barreja dels ous.
4. Fregim les torrijas
Ara que ja les hem passat per tots els passos, toca fregir les nostres torrijas amb oli abundant. Quan vegis que estan llestes, les vas traient i les col·loques en paper absorbent per treure els excessos. Finalment, agafem l'almívar, li traiem les pells de taronja i llimona, el col·loquem en un recipient i fiquem a dins les torrijas.
Els consells de presentació de Pepe Rodríguez
Pepe Rodríguez tampoc se'n surt de la tradició a l'hora de presentar les torrijas. Si tenim en compte els ingredients, veurem que falten utilitzar la canyella i el sucre. I ara és el moment de fer-los servir.
Quan vingui de gust menjar-ne una, només hauràs de treure-la de l'almívar traient l'excés, si així ho vols. Després, només cal empolvorar totes dues per sobre. Aquest pas és molt personal i cada persona podrà fer servir les quantitats que més li agradin.
Més notícies: