Persona amb polze cap avall davant d'unes llesques
SOCIETAT

L'OCU alerta: la pitjor torrada de Santa Teresa es ven a un supermercat molt conegut

Estem en època de torradetes, per això és important saber quines són les que no hem de comprar per Setmana Santa


Les torrades de Santa Teresa són un dolç molt típic de la Setmana Santa. Per això mateix, l'OCU ha volgut esbrinar quina és la millor torradeta que podem comprar a un supermercat. Evidentment, fent aquesta llista, també s'ha pogut saber quina és la pitjor valorada.

A ningú se li escapa que les persones que proven aquestes torrades coneixen de debò què han de saber. Per això mateix, a l'hora d'emetre una valoració ho tenen clar. I és que només es mengen una vegada a l'any i no volen errar a l'hora d'escollir la millor torradeta de Santa Teresa.

Gràcies a l'OCU ja podem saber on no hem de comprar aquest any les llesques. Tot i així, és el llistat d'aquest any. Pot ser que quan d'aquí un any l'OCU torni a fer aquest estudi, les coses hagin canviat completament.

L'OCU tria les millors i pitjors llesques

En un dels seus darrers estudis publicats, l'OCU s'ha centrat en les llesques que es venen al nostre país. Concretament ha triat sis opcions diferents per saber quina és la millor i la pitjor. D'aquesta manera, quan anem a comprar sabem a què ens atenim.

L'OCU té clar quines característiques ha de tenir una llesca per ser bona. En primer lloc, aquesta ha de tenir, com a mínim, 2 centímetres de gruix. D'altra banda, deu ser sucosa i tenir un equilibri de sabor entre el dolç, la canyella i la presència de cítrics.

Per poder establir la puntuació final, es tenen en compte diferents paràmetres. Per exemple, estaria l'etiquetatge, veure si aquest reuneix la informació que se n'espera. També es té en compte la informació nutricional, la qualitat de greixos i sucres i, per descomptat, el sabor.

Les torrades de Santa Teresa que l'OCU no recomana

Tenint en compte les puntuacions rebudes en aquest estudi de l'OCU, les torradetes d'Alcampo són les pitjor puntuades. Concretament, han rebut una valoració final de 38 punts dels 100 possibles. És a dir, no s'han acostat tan sols a l'aprovat per tenir una “qualitat insuficient”.

Un dels principals problemes que ha advertit l'OCU en aquestes llesques són els additius. Aquests no sempre sumen i moltes vegades empitjoren la composició del producte. En aquest cas, han rebut una puntuació d'1 sobre 5 en aquest apartat.

Tampoc no reben una millor valoració l'etiquetatge, la qualitat dels sucres, el valor nutricional i el sabor. En aquest cas, estem parlant d'una puntuació de 2 sobre 5. Tot i això, sí que ha rebut una valoració perfecta per estar fregides en oli de gira-sol per la qualitat d'aquest greix.

Paquet de llesques d'Alcampo

Les torradetes de Santa Teresa d'Alcampo es venen en un envàs de tres unitats. Pel que fa al preu, aquest és de 13,10 euros el quilo. És a dir, cada envàs ens sortiria per una mitjana de 5 euros.

➡️ Supermercats ➡️ Societat

Més notícies: