Triomfa amb aquesta recepta de pop i espinacs del xef Pepe Rodríguez
El reconegut xef Pepe Rodríguez t'ensenya a preparar un plat que, a més de senzill, té un sabor realment exquisit
Si has convidat amics o familiars a dinar a casa i no saps com sorprendre'ls, has de saber que a solucionar aquest problema et pot ajudar Pepe Rodríguez. Sí, perquè el famós cuiner i jurat de MasterChef va desvelant des de fa temps, en xarxes socials i mitjans, les receptes més exquisides.
Així, per exemple, avui ens centrarem en una que ha donat a conèixer a Canal Cocina. Es tracta d'un senzill potatge de pop i espinacs, que està per llepar-se'n els dits.
Ingredients per fer el potatge de pop i espinacs de Pepe Rodríguez
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Pop | 1 unitat |
Cigrons | 500 gr |
Fulles d'espinacs | 400 gr |
Mongetes blanques | 500 gr |
Ametlles fregides | 100 gr |
Pastanaga | 1 unitat |
Alls | 2 dents |
Ceba | 1 unitat |
Safrà | Al gust |
Porro | 1 unitat |
Oli d'oliva | Diversos rajoles |
Sal | Al gust |
Julivert | Al gust |
Els passos que segueix Pepe Rodríguez
1. Coure el pop
Per començar aquesta recepta, cal procedir a coure el pop. La manera de fer-ho és posar una olla amb aigua al foc i quan comenci a bullir, cal afegir-lo.
S'ha de mantenir així durant 60 minuts. Quan ha passat aquest temps, es retira el pop i es reserva. Alhora que el brou es deixa reduir.
2. Coure els llegums
A continuació, és el moment de preparar els llegums, que s'hauran tingut en remull durant tota la nit. Per això, en una olla s'hi afegeixen la ceba i el porro, pelats, al costat dels cigrons, una mica de sal i un rajolí d'oli. Se'ls cobreix amb aigua.
En una altra cassola es posen les mongetes amb la pastanaga pelada i tallada a trossos, sal i oli. S'hi afegeix aigua fins que es cobreixin.
Es posen tots dos recipients al foc i, quan comenci a bullir l'aigua en tots dos casos, s'abaixa el foc i se'ls va afegint brou de preparar el pop. En concret, els cigrons s'hauran de coure durant 120 minuts i les mongetes durant 90 minuts.
3. Preparar una picada
El següent pas d'aquesta recepta consisteix a elaborar una picada. Per aconseguir-ho, en un morter es trituren les ametlles, un all, sal, una mica de julivert i una mica de safrà. En una olla es tira el contingut del morter al costat dels cigrons i les mongetes i es barreja tot bé
4. Fer el puré d'espinacs
Arriba el moment de donar el punt als espinacs. La meitat se salten en una paella amb una mica d'oli. A continuació, es reserven.
Amb l'altra meitat, es fa el mateix, però afegint-hi un all també. Quan aquests espinacs estiguin a punt, s'aboquen al got de la batedora amb un rajolí del brou de coure les mongetes. Ara el que cal fer és triturar-ho tot fins a aconseguir un puré.
5. Saltejar i emplatar
Per finalitzar aquest plat, cal tallar el pop i saltejar-lo. Quan estigui llest s'emplata. En un plat, es fa un cercle amb el puré, dins del mateix va el potatge de llegums i damunt d'aquest el pop, al qual s'afegeixen els espinacs saltejats i reservats.
D'aquesta manera, podràs aconseguir deixar bocabadats els convidats que tinguis a casa. I tot gràcies al xef del restaurant El Bohío, que també ens ha ensenyat a fer tripes i filet, entre altres receptes.
Més notícies: