Muntatge amb primer pla del xef Pepe Rodríguez i en un cercle el plat de pop amb espinacs
SOCIETAT

Triomfa amb aquesta recepta de pop i espinacs del xef Pepe Rodríguez

El reconegut xef Pepe Rodríguez t'ensenya a preparar un plat que, a més de senzill, té un sabor realment exquisit

Si has convidat amics o familiars a dinar a casa i no saps com sorprendre'ls, has de saber que a solucionar aquest problema et pot ajudar Pepe Rodríguez. Sí, perquè el famós cuiner i jurat de MasterChef va desvelant des de fa temps, en xarxes socials i mitjans, les receptes més exquisides.

Així, per exemple, avui ens centrarem en una que ha donat a conèixer a Canal Cocina. Es tracta d'un senzill potatge de pop i espinacs, que està per llepar-se'n els dits.

Ingredients per fer el potatge de pop i espinacs de Pepe Rodríguez

INGREDIENTSQUANTITAT
Pop1 unitat
Cigrons500 gr
Fulles d'espinacs400 gr
Mongetes blanques500 gr
Ametlles fregides100 gr
Pastanaga1 unitat
Alls2 dents
Ceba1 unitat
SafràAl gust
Porro1 unitat
Oli d'olivaDiversos rajoles
SalAl gust
JulivertAl gust

Els passos que segueix Pepe Rodríguez

1. Coure el pop

Per començar aquesta recepta, cal procedir a coure el pop. La manera de fer-ho és posar una olla amb aigua al foc i quan comenci a bullir, cal afegir-lo.

S'ha de mantenir així durant 60 minuts. Quan ha passat aquest temps, es retira el pop i es reserva. Alhora que el brou es deixa reduir.

2. Coure els llegums

A continuació, és el moment de preparar els llegums, que s'hauran tingut en remull durant tota la nit. Per això, en una olla s'hi afegeixen la ceba i el porro, pelats, al costat dels cigrons, una mica de sal i un rajolí d'oli. Se'ls cobreix amb aigua.

En una altra cassola es posen les mongetes amb la pastanaga pelada i tallada a trossos, sal i oli. S'hi afegeix aigua fins que es cobreixin.

Es posen tots dos recipients al foc i, quan comenci a bullir l'aigua en tots dos casos, s'abaixa el foc i se'ls va afegint brou de preparar el pop. En concret, els cigrons s'hauran de coure durant 120 minuts i les mongetes durant 90 minuts.

3. Preparar una picada

El següent pas d'aquesta recepta consisteix a elaborar una picada. Per aconseguir-ho, en un morter es trituren les ametlles, un all, sal, una mica de julivert i una mica de safrà. En una olla es tira el contingut del morter al costat dels cigrons i les mongetes i es barreja tot bé

4. Fer el puré d'espinacs

Arriba el moment de donar el punt als espinacs. La meitat se salten en una paella amb una mica d'oli. A continuació, es reserven.

Amb l'altra meitat, es fa el mateix, però afegint-hi un all també. Quan aquests espinacs estiguin a punt, s'aboquen al got de la batedora amb un rajolí del brou de coure les mongetes. Ara el que cal fer és triturar-ho tot fins a aconseguir un puré.

5. Saltejar i emplatar

Per finalitzar aquest plat, cal tallar el pop i saltejar-lo. Quan estigui llest s'emplata. En un plat, es fa un cercle amb el puré, dins del mateix va el potatge de llegums i damunt d'aquest el pop, al qual s'afegeixen els espinacs saltejats i reservats.

D'aquesta manera, podràs aconseguir deixar bocabadats els convidats que tinguis a casa. I tot gràcies al xef del restaurant El Bohío, que també ens ha ensenyat a fer tripes i filet, entre altres receptes.