El xef Martín Berasategui revela el truc per fer una paella 'michelin' a Falles
La paella és un plat de sobres conegut, però amb els consells del xef podràs fer-ne una versió irresistible
La paella és un dels plats més coneguts de la nostra gastronomia. Però a ningú se li escapa el seu origen valencià, ciutat que ja està plenament ficada a les Falles. Hi ha moltes versions, però també n'hi ha que defensen a ultrança la recepta tradicional.
Avui et portem la versió del xef Martín Berasategui que et farà sentir com una autèntica estrella Michelin. Amb aquesta paella, triomfaràs en aquestes Falles i potser et perdonen no cenyir-te a la recepta més tradicional. Aquí et deixem els ingredients.
Ingredients per a la paella de Martín Berasategui
Ingredients per fer paella, segons Martín Berasategui
Ingredient | Quantitat |
Arròs | 250 g |
Calamar a daus | 400 g |
Cebolletes picades | 2 unitats |
Aixa picada | 1 unitat |
Tomàquet a daus | 80 g |
Tomàquet fregit | 200 g |
Brou de peix | 750 ml |
Pistils de safrà | 20 unitats |
Oli d'oliva verge extra | |
Julivert picat | |
Sal |
Així prepara la paella Martín Berasategui
1. Netegem els calamars
Per començar la nostra paella per a aquestes Falles, agafem els calamars i els netegem. Després, separem els tentacles i els reservem. Ara agafem el cos i el trossegem a rodanxes de, aproximadament, 2 centímetres.
2. Sofregim la ceba i l'all
Poseu la paellera al foc amb una mica d'oli d'oliva. Quan vegem que comença a escalfar, hi afegim la ceba tendra i la dent d'all picades. Els tenim sofregint durant set minuts a foc mitjà evitant que agafi color.
3. Hi afegim el calamar, el tomàquet, l'arròs i el brou
El següent pas d'aquesta paella és afegir el calamar i els seus tentacles ja trossejats. Ho barregem tot bé deixant que es cogui a foc viu amb el seu propi líquid. Sabrem que està llest quan el calamar adquireixi un to daurat.
Ara toca afegir el tomàquet a daus, remenar i posar l'arròs. Anem donant voltes fins que l'arròs tingui un to translúcid, que serà el moment d'incloure el tomàquet fregit. Esperem que es sofregeixi un minut i li toca el torn al brou de peix.
4. Incloem el toc de Martín Berasategui: els pistils de safrà
Quan vegem que el brou entra en ebullició li arriba el torn al truc del xef Martín Berasategui. Aquest no és altre que afegir pistils de safrà en lloc de recórrer a aquesta espècie en pols. Deixeu-ho coure 3 minuts a foc fort i després 14 a foc mitjà sense remenar.
5. Últim pas i acabem
Quan ja hagin passat els dos períodes de coure la nostra paella serà el moment de retirar-la del foc. Agafem el julivert picat i l'empolvorem sobre la nostra recepta. Per acabar, la deixem reposar 5 minuts i ja estaria llesta per menjar.
Més notícies: