Muntatge amb una persona posant gasolina al cotxe i un cercle amb una mà subjectant diversos bitllets d'euro
SOCIETAT

Sorpresa a les benzineres de tot Espanya a pocs dies de Setmana Santa

A les benzineres es poden apreciar unes dinàmiques oposades entre la benzina i el dièsel des de fa setmanes

El preu dels combustibles torna a oferir una nova sorpresa als conductors. I en aquesta ocasió ho fa quan queda poc per començar la Setmana Santa. Durant aquestes dates, s'espera la circulació de milions de vehicles per les nostres carreteres.

Amb aquest panorama, el més lògic és que les estacions de servei tornin a elevar els preus. Tot i això, de moment es pot apreciar un descens del dièsel per segona setmana consecutiva, mentre que amb la gasolina ocorre una tendència oposada. Ja van vuit setmanes seguides augmentant el cost.

Per tant, els usuaris de dièsel que pararan a la benzinera durant aquests dies es trobaran amb aquesta variació en els preus. L'última setmana, el gasoil es va abaratir un 0,64%, situant-se en 1,542 euros el litre, mentre que la gasolina es va encarir un 0,31%, arribant a 1,614 euros.

Difícilment trobarem la benzina per sota 1,6 euros. Ja fa un parell de setmanes que va superar aquesta barrera per primera vegada des del novembre. Per la seva banda, el dièsel arriba al mateix preu que es tenia la primera setmana de desembre.

Variació de preu de la gasolina i el dièsel aquesta darrera setmana

Tipus de combustiblePreuPercentatge de variació
Dièsel1.542 euros el litre- 0,64%
Benzina1,614 euros el litre+ 0,31%

Dinàmiques oposades a les benzineres

És evident que els combustibles segueixen dinàmiques oposades. La caiguda del preu del dièsel s'està compensant amb els increments de la gasolina.

Al llarg de l'últim mes, aquesta última va elevar el valor un 2,67%, mentre que el dièsel ho va fer un 0,98%, segons el Butlletí Petrolero de la UE. En qualsevol cas, la gasolina val un 1,82% menys que fa un any, davant del 3,14% del gasoil. Si ens cenyim únicament des de començament d'any, la gasolina es paga un 5,21% més cara, i el dièsel un 3,28%.

Variació de preus de la gasolina i el dièsel en els darrers mesos

Tipus de combustibleVariació a l'últim mesVariació des de començament d'any
Dièsel+ 0,98%+ 3,28%
Benzina+ 2,67%+ 5,21%

Tots dos es troben encara per sobre dels nivells de preus d'abans que esclatés la guerra a Ucraïna. El 24 de febrer del 2022, el litre de gasolina arribava als 1,592 euros, mentre que el gasoil arribava a 1,479 euros. En qualsevol cas, tots dos continuen estant lluny dels valors assolits l'estiu del 2022, quan van superar els 2 euros.

Quan costa omplir el dipòsit

Amb els preus actuals, per omplir un dipòsit de 55 litres de gasolina caldrà desemborsar 88,77 euros. Això suposa 1,65 euros menys que en el mateix període del 2023. En el cas dels vehicles dièsel, els diners a gastar seran de 84,81 euros, que són 2,75 euros menys.

Aquestes dades venen a corroborar que el dièsel continua sent més econòmic que la benzina. Van 55 setmanes consecutives estant per sota el gasoil. Cal no oblidar que entre l'agost del 2022 i el febrer del 2023, el gasoil es pagava més car que la gasolina.

➡️ Societat

Més notícies: