Senyal d'entrada a la ITV i adhesiu de la Inspecció Tècnica de Vehicles en un cotxe

SOCIETAT

La Direcció General de Trànsit envia un avís sobre la ITV durant el 2024

Ves amb compte perquè, si condueixes amb la ITV caducada, t'estàs exposant a una multa de fins a 500 euros

Tots sabem que, per circular legalment per les carreteres del nostre país, hem de passar periòdicament la Inspecció Tècnica del Vehicle o ITV. Hem de tenir el nostre vehicle en les millors condicions possibles i en cas de no ser-ho hem de portar-lo al nostre taller habitual per corregir aquestes deficiències i poder passar la ITV. Entre els elements que solen inspeccionar-se hi ha els frens, llums i senyalització, pneumàtics, suspensions i direcció o emissions contaminants.

La DGT recorda que sempre està prohibit conduir amb la ITV caducada

El millor és tenir el cotxe en perfecte estat, perquè no sorgeixin problemes imprevistos en un examen que molts conductors temen. Aquesta prova de la ITV se sol programar de manera prèvia, encara que de vegades la data de venciment podria avançar-se abans de la revisió que hem programat.

Pel que fa al fet de circular amb la ITV caducada, la DGT ha estat contundent sobre aquest tema. Deixa clar que està prohibit sota qualsevol circumstància. I fins i tot tenint ja hora i data per passar la revisió. En cas contrari, la nostra butxaca patirà, perquè la DGT no dubtarà a sancionar amb multes que poden arribar als 500 €.

Multes de 200 a 500 euros per als conductors que circulin amb la ITV caducada

Aquestes multes van variant segons el temps que transcorre portant la ITV caducada. Estaríem parlant d'una multa base de 200 € i perdre tres punts del carnet de conduir. Però, molt de compte perquè si la caducitat sobrepassa l'any, multen amb 500 €.

Compte a aquesta cridanera i preocupant dada. El 2022, circular amb la ITV caducada o amb un resultat desfavorable va ser la segona infracció més habitual a Espanya per part dels conductors. Doncs bé, perquè no et passi, demana hora a l'oficina corresponent i aportant aquestes dades imprescindibles:

  • Tipus de vehicle
  • Tipus de motor
  • Número de matrícula
  • Tipus de servei requerit
  • Estació ITV més pròxima
  • Dia i hora preferides per a la cita
  • Pagament de l'import corresponent a la inspecció tècnica

Has de recordar que la DGT no fixa un nombre concret de faltes lleus per les quals se suspèn l'examen de la ITV. Això sí, en cas d'apreciar una falta greu a la inspecció, t'obligaran a acudir a un taller per corregir el problema que pateix el teu cotxe.

➡️ Societat

Més notícies: