Imatge de fons d'una benzinera on es veuen diverses mànegues i una altra imatge d'un home posant benzina parlant pel mòbil alhora
SOCIETAT

Un expert revela la raó per la qual està prohibit el mòbil a la benzinera

A través d'un vídeo de TikTok, Miguel Assal aclareix alguns mites sobre la prohibició de fer servir el telèfon mòbil en el moment d'omplir el dipòsit de gasolina a la benzinera

El telèfon mòbil ha esdevingut un imprescindible per a qualsevol persona. Tot i això, també és bo recordar aquests moments en què no es pot utilitzar. És el cas, per exemple, de les benzineres.

Actualment, ens podem considerar gairebé addictes al telèfon intel·ligent. Això fa que sigui aquest complement que ens acompanya a qualsevol lloc i que, quan no hi és, ens faci preocupar per no saber què fer.

De vegades, però, cal deixar enrere aquesta dependència. Sobretot, quan faràs una cosa tan habitual com posar gasolina. I un expert revela totes les raons a través del compte de TikTok.

Què has de fer en entrar en una benzinera

TikTok ha esdevingut la xarxa social de moda. Tant, que cada cop són més els experts que la fan servir per llançar consells que poden servir d'ajuda bona part de la població.

Així ho ha fet Miguel Assal, un expert que, en un vídeo de la xarxa social, ha advertit de totes les coses a tenir en compte quan vagis a la benzinera.

En proveir, el primer que has de fer és el següent:

  • Apagar el motor.
  • Treure el contacte.
  • Apagar els llums.
  • No fumar ni fer servir encenedors.
  • No fer servir el telèfon mòbil.

La raó per la qual està prohibit fer servir el mòbil a la benzinera

Si et preguntes per què no es pot fer servir el telèfon mòbil a la benzinera, Miguel Assal també ho ha explicat. La raó és per evitar distraccions que puguin desembocar en un tràgic accident. És a dir, al contrari del que molts pensen, no és perquè pugui explotar o causar un incendi.

Com explica l'expert, aquesta última situació és molt improbable, ja que, perquè passi, cal combustible, oxigen i una espurna, que és el que falta.

En altres paraules, el mòbil hauria de generar una espurna quan estigui a prop de la zona del combustible per un defecte de la bateria, cosa que és gairebé impossible que passi. Així mateix, tampoc és per les ones del telèfon, ja que falten dades que donin suport a aquesta teoria.

La sanció per utilitzar el telèfon mòbil a la benzinera

La prohibició de fer servir el telèfon mòbil a la benzinera, evitant així distraccions que puguin provocar un accident, no es queda només aquí. Com recorda Miguel Assal, aquest fet està sancionat amb un mínim de 100 euros, per la qual cosa val més prestar atenció.

D'altra banda, sí que cal ser previngut respecte a l'electricitat estàtica. El motiu és que el corrent que dóna al tocar el vehicle pot generar espurnes. Encara que la probabilitat, de nou, és escassa, és més gran que en el cas del mòbil.

Per assegurar-te que no passi, Miguel Assal recomana al seu vídeo de TikTok tocar alguna cosa metàl·lica abans de proveir-la