La recepta de Maria Nicolau que pots replicar aquest Nadal: només 3 ingredients
La millor recepta d'aprofitament per a les festes, un plat saborós amb el que tens al rebost
Si ja estàs pensant en els menús per a aquestes festes i t'agradaria sorprendre sense complicar-te la vida, et portem una recepta senzilla i saborosa de la xef Maria Nicolau. Es tracta d'un plat pràctic i perfecte per a aquells dies en què les sobres o allò que tens a mà al rebost es converteixen en els veritables protagonistes del menjar.
A més, aquesta recepta és una genial idea per aprofitar el que et queda d'aquests àpats de Nadal o fins i tot com a entrant en aquestes dates. En pocs minuts tindràs un plat deliciós per gaudir amb els teus. I el millor és que, sense necessitat de grans ingredients, pots crear un plat deliciós i ple de sabor amb el que tens a casa.
Cuina d'aprofitament: Ous al plat campers
El que té de bo aquesta recepta de Maria Nicolau és que és molt flexible. Pots fer servir qualsevol ingredient que tinguis a casa, i la base són només tres ingredients: ous, oli d'oliva i sal. A partir d'aquí, el que decideixis afegir-hi dependrà del que tinguis a casa, xistorra, bolets, trossos de formatge, poma, o fins i tot restes d'embotits.
Els ingredients que necessitaràs:
- Ous
- Oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre al gust
- Ingredients a elecció:
- Xistorra, trossos de llom curat, formatge blau, pebrots
- Bolets saltats, tomàquets, poma tallada a daus
- Tiges de ceba tendra tallada a juliana
El pas a pas: a gaudir!
Preescalfa el forn a 210 ºC, mentrestant, busca una cassola de fang o un recipient que pugui anar al forn. Trenca els ous amb molt de compte perquè no es trenquin els rovells. Col·loca'ls al recipient, sobre un rajolí d'oli d'oliva.
Ara és el moment d'afegir els ingredients que hagis triat. Et queda xistorra o trossos de llom curat? Posa'ls a sobre! Pots afegir també bolets, pebrots, tomàquet, ceba tendra o fins i tot una mica de formatge blau.
Salpebra generosament i fica-ho tot al forn. Només necessitaràs uns minuts perquè les clares es quallin i els rovells quedin ben líquids. Aquest plat no només és fàcil de fer, sinó que també t'ajudarà a no desaprofitar res del que hagis tingut al rebost.
La recepta de Nicolau és ideal per a aquests dies després de festes en què no vols sortir a comprar, però encara et queden ingredients per fer servir. Ja ho saps, si aquest Nadal tens algun imprevist o si vols fer una volta a les sobres, aquest plat és perfecte.
Més notícies: