Muntatge amb rostre seriós del xef José Andrés i un cercle amb el formatge blau Rey Silo Mamá Marisa
SOCIETAT

El xef José Andrés té favorit: el formatge asturià que ven a tots els seus locals

José Andrés ha deixat molt clar públicament quin és el formatge de la seva terra natal, Astúries, que el té enlluernat

José Andrés és un dels xefs espanyols més internacionals. N'és una bona mostra que s'ha convertit en tot un referent als Estats Units. País on treballa de fa dècades i on no dubta a promocionar i realçar la gastronomia espanyola, igual que tots els seus productes.

Tant és així que José Andrés utilitza als seus restaurants a terres americanes aliments que venen a exalçar l'anomenada marca Espanya. I entre aquests hi ha un formatge de la seva terra natal, Astúries, que utilitza als seus plats i ven a tothom.

El formatge que té enamorat José Andrés

El cuiner José Andrés ha estat notícia aquests dies per les seves variades receptes ideals per a les festes nadalenques. Per exemple, les seves taronges al vi negre i la seva sopa de marisc.

Però també ha tingut protagonisme perquè ha fet servir les xarxes socials per promocionar un formatge que és el seu preferit, per la qual cosa el ven als locals americans.

Exactament, ha compartit diverses imatges seves al costat d'aquest producte, que respon al nom de Rey Silo Azul Mamá Marisa. Un aliment que ha resultat fruit de la seva col·laboració amb la formatgeria Rey Silo, una de les més importants d'Astúries.

Ell ha confessat com és d'especial aquest aliment i ha animat els seus seguidors a tastar-lo quan acudeixin als seus locals. Així, ha afirmat: “La pròxima vegada que visitis Jaleo by José Andrés o Little Spain, ho has de provar, és de la meva regió natal d'Astúries. Està fet a mà pel mestre cheesemaker Ernesto Madera López i el seu equip”.

“Aquest formatge significa molt per a mi perquè porta el nom de la meva mare, que em va ensenyar a assaborir i apreciar el formatge blau. És tan cremós, untable i no és gaire fort ni aclaparador com altres formatges blaus que has tastat abans. Està disponible a tots els nostres locals de Jaleo i al nostre quiosc Pernil & Formatge al mercat Little Spain”.

Més senyes d'identitat del formatge preferit del xef José Andrés

José Andrés, amb aquestes paraules i fotografies, ha donat a conèixer al món sencer la seva passió per aquest formatge blau. Un producte del qual mereix saber més dades. Entre ells, per exemple, que és de gran format, perquè el pes sol rondar els 8 quilos.

No és menys important conèixer que està elaborat amb quall, sal i llet crua i sencera de vaca procedent d'un únic ramader d'Astúries. A més, es realitza de manera absolutament artesanal i s'ha obtingut després d'un temps en una cava de Rey Silo a les muntanyes asturianes. Això ha permès que sigui “profund, equilibrat amb una textura untuosa i vellutada”.

De la mateixa manera, compta amb “ressonància en boca a boscos i prats verds. I també a fruites vermelles madurades i fragàncies marines”, com s'exposa a la web de la formatgeria.

Si tens curiositat per provar-ho, has de saber que està a la venda a diferents botigues especialitzades. En concret, per un preu que ronda els 12 € la falca de 250 grams. Per això el quilo ronda els 48 €.

Preus i ofertes actualitzats el dia 22/12/2023. Poden patir modificacions o cancel·lacions, i E-Noticies no es fa responsable dels possibles canvis.

➡️ Societat

Més notícies: