Imatge de fons d'un bombo de la loteria de Nadal amb una imatge d'un logo de l'Agència Tributària i una altra imatge d'una dona amb una gorra de Nadal i amb euros a la mà
SOCIETAT

Advertència als que cobren una ajuda i juguen a la Loteria de Nadal el 2024

Pren nota del que has de fer si guanyes un premi en el Sorteig de Nadal mentre estàs cobrant una ajuda pública

La Loteria de Nadal és un dels esdeveniments capdavanters a Espanya. Moltes persones somien a guanyar un premi que els canviï la vida d'un dia per l'altre.

El cas és que, si estàs cobrant una ajuda, com ara l'Ingrés Mínim Vital o una prestació per desocupació, comencen a sorgir dubtes. Molts es pregunten si és possible perdre aquesta ajuda en cas de guanyar un premi de la Loteria de Nadal.

Què passa si et toca la Loteria de Nadal i cobres una ajuda?

Guanyar un premi a la Loteria de Nadal pot tenir implicacions en les ajudes que reps, perquè els premis de la Loteria es consideren ingressos. Per tant, poden afectar directament la teva situació econòmica i els ajuts que tinguis. Això sí, no pateixis perquè no et retiraran immediatament la prestació que estàs cobrant.

Ingrés Mínim Vital (IMV)

L'Ingrés Mínim Vital és una ajuda destinada a garantir un nivell mínim d'ingressos a persones i famílies en situació de vulnerabilitat. Si et toca la Loteria de Nadal i cobres l'IMV, has d'informar la Seguretat Social sobre el premi obtingut.

Una dona passa davant d'una oficina de l'atur, ia la part dreta, un home es lamenta amb una mà al cap

La Seguretat Social revisarà la teva situació econòmica i, depenent de l'import del premi, pot ser que deixis de complir amb els requisits per a rebre l'IMV. En aquest cas, podries perdre l'ajuda. Tot i això, si el premi no és gaire gran, és possible que només es redueixi la quantia de l'IMV a ingressar.

Prestació per desocupació

Si cobres una prestació per desocupació i et toca la Loteria de Nadal, també has d'informar el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE). Els premis de la Loteria es consideren ingressos i poden afectar el teu dret a rebre la prestació per desocupació.

El SEPE revisarà la teva situació econòmica i, si el premi és considerable, podries perdre la prestació per desocupació. Si el premi no és gaire gran, és possible que només es redueixi la quantia de la prestació.

A més de l'IMV i la prestació per desocupació, hi ha altres ajuts que també poden veure's afectats en cas de guanyar a la Loteria de Nadal. Per exemple, les ajudes de lloguer, les beques d'estudi o les ajudes per a famílies nombroses. En tots aquests casos, és important que informeu l'entitat que gestiona l'ajuda sobre el premi que heu guanyat.

➡️ Ajuts ➡️ Societat

Més notícies: