Una professora guanya 28 vegades la loteria i l'acusen de fer una cosa sorprenent
La docent, originària de Texas, hauria guanyat més de 20 milions de dòlars en premis de loteria
Joan Ginther, una professora de matemàtiques retirada, ha guanyat la loteria 28 vegades. Aquest fet ha generat gran controvèrsia i ha portat molts a preguntar-se si hi ha algun truc darrere de la seva increïble sort. Joan Ginther, originària de Texas, ha acumulat 20 milions de dòlars en premis.
Amb un doctorat en estadística de la Universitat de Stanford, Ginther té un coneixement profund de les probabilitats i les matemàtiques. Al llarg de la seva vida, Ginther ha guanyat quatre grans premis, equivalents a dos milions de dòlars cadascun. La resta de premis, 24, van ser menys quantitatius.
El 'truc' de Joan Ginther per guanyar fins a 28 vegades la loteria
La increïble ratxa de victòries de Joan Ginther ha portat molts a preguntar-se si hi ha algun truc darrere del seu èxit. Alguns experts en loteria i matemàtiques han suggerit que Ginther podria estar utilitzant el coneixement avançat d'estadístiques per augmentar les seves probabilitats de guanyar. Tot i això, no hi ha proves concretes que estigui fent alguna cosa il·legal.
Una teoria és que Ginther podria estar utilitzant un mètode conegut com a 'anàlisi de patrons'. Aquest mètode implica estudiar els patrons dels números guanyadors en les butlletes de loteria i utilitzar aquesta informació per seleccionar els números amb més probabilitats de guanyar. Tot i que aquesta tècnica no garanteix una victòria, podria augmentar les probabilitats d'èxit.
Acusen Joan Ginther de fer trampes, però sense aportar proves concretes
Tot i la falta de proves concretes, les repetides victòries de Joan Ginther han portat alguns a acusar-la de fer trampes. Alguns crítics argumenten que és pràcticament impossible guanyar la loteria tantes vegades sense cap mena de manipulació. Tot i això, les autoritats han investigat les seves victòries i no han trobat cap evidència d'irregularitats.
Ginther ha mantingut sempre un perfil baix. En una de les poques entrevistes que ha concedit, aquesta ha insistit que les seves victòries són el resultat de la sort i el coneixement de les matemàtiques.
"La loteria és un joc d'atzar, he tingut sort, però també he fet servir el meu coneixement de les matemàtiques per prendre decisions informades", es reafirmava en un mitjà de comunicació nord-americà.
Més notícies: