Muntatge amb un plat amb dos tacs mexicans i en un cercle el logotip de Mercadona

SOCIETAT

Mercadona comparteix els passos per preparar uns deliciosos tacos mexicans

Mercadona s'ha animat a donar a conèixer la recepta per cuinar un dels plats més populars d'aquest país

Si alguna cosa ens ha permès la globalització, entre altres coses, és que tinguem accés a plats oriünds de diferents parts del món. Com el que ara Mercadona ha fet el pas d'ensenyar-nos a preparar a través de la seva pàgina web: tacos mexicans.

Mercadona ens ha revelat tot el necessari per elaborar aquesta proposta típica de Mèxic, que avui es pot degustar a qualsevol racó del planeta. És més, la mateixa s'ha popularitzat moltíssim i es considera com a part de l'anomenat menjar ràpid.

Ingredients per preparar els tacos de Mercadona

Ingredients per als tacs

INGREDIENTSQUANTITAT
Carrillada de porc1 kg
Oli d'olivaAl gust
Cebes dolces2 unitats
Caiena1 unitat
Gingebre4 gr
Pebre negre en graUna culleradeta
Vi blanc150 ml
Taronges2 unitats
Llimona1 unitat
SalAl gust
Llorer1 full
Tomàquets pera2 unitats
Pebre vermell picantUna culleradeta
CoriandreUna mica
Comí moltUna culleradeta
Coquetes de blat4 unitats
Alls4 dents

Ingredients per a la crema d'alvocat

INGREDIENTSQUANTITAT
Alvocat1 unitat
Llima1 unitat
SalAl gust

Ingredients per a la crema de nata agra

INGREDIENTSQUANTITAT
Llima1 unitat
Nata fresca200 ml

Ingredients per a la ceba adobada

INGREDIENTSQUANTITAT
Cebes vermelles2 unitat
Llimes2 unitats
SalAl gust
Pebre negre en graUna culleradeta
Vinagre de poma40 ml
Claus2 unitats
Llorer1 fulla
Aigua temperadaUna mica

Els passos per preparar tacos, segons Mercadona

1. Cuinar les galtes

Per elaborar uns exquisits tacos, segons Mercadona, cal començar preparant les galtes. Per fer-ho, en una olla exprés es fa un rajolí d'oli d'oliva. Quan aquest estigui calent s'hi afegeixen aquelles, salpebrades, per daurar-les pels dos costats.

En el moment que aquestes estiguin llestes, es reserven i a l'oli esmentat s'hi incorporen les cebes tallades a rodanxes i els alls pelats. I també el pebre, la caiena i el gingebre. Cal saltar-ho tot durant uns dos minuts.

A continuació, s'aboquen a l'olla el comí i el pebre vermell. Es remou i s'hi afegeixen els tomàquets trossejats. Cal moure i mantenir el foc durant dos minuts.

En aquest punt, s'hi incorporen el vi, el suc de les taronges i el suc de la llimona. Quan ja s'hagi evaporat el vi, és el moment de tornar a tirar a l'olla les galtes reservades i la fulla de llorer. Es tapa i es deixa que es cuini el contingut durant uns 45 minuts, a partir que comenci a xiular.

2. Preparar la crema d'alvocat

El pas següent de la recepta de tacos de Mercadona consisteix a elaborar la crema d'alvocat. Per tant, aquest cal pelar-lo i trossejar-lo per, tot seguit, picar-lo amb una forquilla. Ja només queda barrejar-lo en un bol amb el suc de la llima i una mica de sal.

3. Elaborar la crema de nata agra

Ara és el moment de fer aquesta altra crema que dona un toc especial als tacos. Per això, en un bol s'aboquen la nata fresca i el suc de llima. Es barregen bé i es cobreixen amb paper film.

Després, aquest recipient s'introdueix a la nevera. En concret, aquí cal mantenir-lo durant dues hores abans de fer-lo servir.

4. Fer la ceba adobada

En aquest instant cal pelar i tallar les cebes a la juliana. Es tiren en un bol, al qual s'incorporen els altres ingredients. Després, es barreja bé tot, es tapa amb paper film i es fica a la nevera també durant dues hores.

5. Esmicolar les galtes i preparar la salsa

Estem entrant a la recta final de la preparació d'aquesta recepta de tacos que ha donat Mercadona. Ara, un cop les galtes s'han cuinat, cal treure-les de l'olla i procedir a trossejar-les molt fines.

La resta del contingut de l'esmentat recipient s'aboca al got de la batedora i es tritura. Després, cal colar-lo per, a continuació, fer-lo fora en un cassó que es posarà al foc. L'objectiu és reduir la salsa a la qual, quan estigui a punt, se li afegeix la carn ja esmicolada.

6. Muntar els tacs

Per acabar, s'escalfen les coques en una paella. Quan hi siguin, s'inicia el muntatge dels tacos. En efecte, al centre de cadascuna s'hi posa la carn.

I damunt aquesta s'aboca una mica de la crema de la nata agra, també la d'alvocat i finalment de ceba adobada. Per finalitzar se li incorpora una mica de coriandre picat.

Així, seguint les pautes de Mercadona , podràs preparar un plat mexicà que de ben segur us encanta a casa. Això sí, si el que t'agrada és la cuina espanyola, tingues present que també pots preparar receptes boníssimes.

És clar, perquè són diversos famosos xefs els que ens han anat descobrint la manera de preparar des de pop a la gallega fins a cigrons amb espinacs.