Pop a la gallega cuinat per Martín Beresategui
SOCIETAT

Martín Berasategui comparteix la recepta per preparar el millor pop a la gallega

És un plat que és un encert com a entrant en qualsevol àpat, així que apunta bé aquesta recepta tan senzilla

El pop a la gallega és un plat que no només és que agradi gairebé tothom. El que és realment bo és que és vàlid per a qualsevol moment i, el que més importa, que no costa gaire temps fer-ho. Per això avui us mostrem com el prepara Martín Berasategui.

No et preocupis, que per més que sigui un xef de renom, no serà gaire complicat. Seguint els senzills passos d'aquesta elaboració, quan menys t'ho esperis ja ho tindràs llest. A més, tindràs una recepta de les que estrany és que fallin en qualsevol àpat.

Ingredients per al pop a la gallega a l'estil de Martín Berasategui

Per començar, apunta els ingredients que necessitaràs per preparar aquest plat de la gastronomia gallega tan conegut:

Ingredients per fer pop a la gallega, segons Martín Berasategui

INGREDIENTSQUANTITAT
Pop3 kg
Cebolletes4 unitats
Alls 4 unitats amb pell
Oli d'oliva verge extra15 cullerades
Vinagre de sidra3 cullerades
Patates mitjanes6 unitats
Pebre vermell dolçUn pessic
Pebre vermell picantUn pessic
JulivertUn pessic
Sal gruixudaUn pessic
Aigua

 

Així es prepara el pop a la gallega, segons Martín Berasategui

1. Comencem amb el pop

El primer pas serà posar aigua a bullir en una olla mentre rentem el pop a l'aigüera amb molta aigua. Freguem amb les mans per treure-li bé tota la bava que tingui. Després, ho posem sobre una taula i tallem les membranes perquè en coure'l no es faci pinya.

Ara fiquem i traiem ràpidament el pop tres vegades a l'aigua per espantar-lo. Fet això, llencem la meitat de l'aigua que tenim a l'olla i tornem a posar el pop. Ara ho coem durant 15 minuts des que comenci a bullir.

2. Preparem el sofregit

Piquem la ceba tendra i la posem en una paella juntament amb tres cullerades d'oli i la sal i ho sofregim lentament. Ara aixafem els alls i els posem en un cas amb la resta de l'oli. Quan estiguin daurats, els apartem del foc i hi afegim pebre vermell, vinagre i julivert.

3. Comprovem la cocció del pop

Agafem l'olla on hem deixat coent el pop i la refredem amb aigua. Ara, per veure si el nostre pop està o no llest, li clavem un escuradents per comprovar-ho. Per ara, no ho tocarem més, així que ho deixem escorrent en un plat.

4. Coem les patates

A la mateixa olla on hem cuit el pop, tirem una mica més d'aigua i posem les patates. Tanquem i les deixem durant 8 minuts que es vagin fent a foc mitjà. Passat aquest temps, amb un escuradents o ganivet comprovem que estiguin ben cuites.

5. Col·loquem tot al plat

Abans de res, unim els sofregits d'all i de ceba i els barregem bé. Ara tallem les patates i el pop a rodanxes i els col·loquem al plat, sent la primera capa la de les patates. Només queda posar per sobre els refregits que tenim preparats per donar-li sabor.