Muntatge d'una dona a un caixer automàtic i la imatge d'un lladre a la part esquerra

La Policia Nacional llança 2 consells 'si treus diners d'un caixer': evita robatoris

La Policia revela què hem de fer per evitar disgustos en un caixer

Quan ens disposem a retirar diners del caixer, sabem que correm el risc que algú amb malicioses intencions hagi estat manipulant-lo prèviament.

La Policia ha avisat la població que tinguem els cinc sentits posats quan fem una gestió en un caixer automàtic. Especialment, quan emprendrem una retirada d'efectiu. La Policia Nacional sap que hi ha mètodes més que efectius per part dels lladres per intentar robar-nos quan traurem diners d'un terminal.

La Policia ofereix els 2 millors consells per no caure a l'estafa de l'skimming

Així, ha alertat d'un nou mètode de robatoris en caixers automàtics conegut com a skimming. D'aquesta estafa ja es va adonar no fa gaire temps un dels bancs afectats, el Banco Santander.

La Policia aconsella que hem de revisar el caixer per si hi hagués algun objecte estrany. Ens avisen, perquè saben que els lladres disposen de moltes tècniques per aconseguir les dades bancàries i robar-nos tots els diners que puguin.

Amb tot, la policia ha utilitzat les xarxes per donar dos consells als usuaris dels caixers. Sobretot, perquè no s'emportin un disgust quan vegin que els han copiat les dades de la targeta.

El primer és "cobrir el teclat quan introdueixis el teu número pin. Així, podràs protegir-lo de càmeres ocultes", ha recomanat la policia. El segon consell és "revisar que no hi hagi cap anomalia o objectes estranys al caixer".

Si notes alguna cosa estranya al caixer, contacta amb el teu banc o truca al 091

"Davant el dubte, informa l'entitat bancària o truca al 091", finalitza aquest savi missatge de la policia. La veritat és que hem d'estar molt atents, perquè els lladres podrien haver col·locat dispositius externs als caixers.

Ho fan per copiar les dades de la banda magnètica en el moment que introduïm la targeta per la ranura. Igualment, poden utilitzar un teclat fraudulent o lector i les esmentades càmeres ocultes.

Si per desgràcia, hem caigut al parany i ens han robat les dades de les targetes, estem perduts. Podrien realitzar compres en nom nostre, contractar serveis en línia i fins i tot retirar una quantitat de diners més que important.

Per prevenir-ho, cada poc temps és aconsellable revisar els moviments bancaris que s'han produït al nostre compte. I si, pel motiu que sigui, no et trobes segur al caixer, el millor és avisar ràpidament el teu banc. O bé trucar a la Policia per explicar-los el que ha passat.